Евангелието на Сатаната

Сатана

Евангелието на Сатаната съществува. Книгата, в която са описани най-черните от всички черни магии, е позната още под имената Гранд Гримоар (Grand Grimoire) и Червеният Дракон. Малцина са я виждали, защото от столетия стои заключена на място, до което достъп имат малцина – тайните архиви на Ватикана.

Тогава как можем да сме сигурни, че този гримoар (книга с магически заклинания) съществува? Доказателство за това ни дава самата Римокатолическа църква, която я е обявила за своя собственост, въпреки че никога не я е показвала публично.

Смята се, че Евангелието на Сатаната е открито в гробницата на Соломон в Йерусалим през 1750 г. Книгата е написана на иврит или арамейски, за разлика от оригинала, който е написан на ангелска (тиванска) азбука.

Копието, което лежи скрито в тайния архив на Ватикана, най-вероятно е писано през 1552 г. от н.е., като според теолози първото Евангелие на Сатаната е писано през 1200 г. от н.е. или по-рано.

За автор на въпросното евангелие се смята Хонорий от Тива. Неговата самоличност остава неясна за историята, но делата му се известни на определен тесен кръг от хора. Дали Хонорий е бил Папа Хонорий III (1148-1227), Сатаната или човек, обладан от Дявола няма да разберем никога. Но според мнозина именно той е авторът на Гранд Гримоар.

Стара Библия

Произведението на Хонорий е класически гримоар, в който се съдържат астрологични познания, списъци с ангели и демони, подробни указания за правене на различни заклинания, призоваване на неземни същества (демони, серафими) и изготвяне на талисмани.

През столетията са правени стотици копия на истинското Евангелие на Сатаната, но нито едно от тях не носи в себе си истинските думи, записани в оригиналния Гримоар.

Преданието за тайнствената книга твърди, че истинският Гранд Гримоар притежава свръхестествени способности. Той не може да бъде изгорен, нарязан, пронизан, разкъсан, въобще увреден или унищожен по някакъв начин.

Той е единственият текст, в който могат да бъдат открити указания как да бъде призован самият Дявол или когото и да е от слугите му. Едно от най-еретичните твърдения в него гласи, че всички папи започват своя земен път като хора, но когато бъдат избрани на високия пост, в тях се вселява Сатаната и те престават да служат на човешкия род.

Предвид факта, че е писан лично от Дявола (вселил се в тялото на нещастния Хонорий), в Евангелието на Сатаната се съдържат удивителни подробности за живота и делото на Исус. В Гранд Гримоар е описано местонахождението на редица библейски реликви, има дори скици на Юда Искариотски и Исус Христос.

Най-голямата тайна, която е скрита във въпросното евангелие всъщност е истинското име на Бог. Смята се, че ако истинското име на Създателя, което не е известно на никого, се произнесе отзад напред, тогава Вселената и всичко в нея ще бъде унищожено в миг и Злото ще победи.

Рейтинг

3.1
Общо 12 гласували
5 2
4 3
3 3
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мариан
Мариан
18.04.2015 10:06
Дори и да съществува всичко ще бъде измислица,понеже Господ и Дявола го измисли човека,а не той нас...Сега сигурно ще питате как е създадена вселената и т.н. Прочете малко книжки или гледайте научно-популярни предавания и ще разберете.
4
3
gf fgg
gf fgg
11.03.2015 16:03
idealno
0
2
Monny Monsterr
Monny Monsterr
08.03.2015 17:55
Много ми е интересно как изглежда тази книга и дали наистина съществува.
7
0
Виракоча
Виракоча
25.02.2015 10:56
Значи това книжката на хомосексуалистите...
6
12
74383
74383
13.08.2015 23:40
i would like to see what happen inside on this book
1
0