Китайка на 113 години се омъжи за 70-годишния си любим

Сватба

Никога не е късно да открием любовта, било то и през последните години от живота си. Трогателната любовна история на двама китайски младоженци на по 113 и 70 години разчувства цял свят. Двамата старци са най-възрастната двойка в света, информират чуждестранните медии.

Всичко започнало през декември миналата година в Синдзян -уйгурския автономен регион в западната част на Китай. Тогава в местен старчески дом 113-годишната Азатихан Савути и 70-годишният Аймти Ахемти се срещнали за първи път. Любовта между тях пламнала на момента.

Влюбеният до уши младоженец споделя, че разликата от 43 години между него и съпругата му не го притеснява по никакъв начин. Това може би се дължи на факта, че и двамата пенсионери изглеждат на по шестдесет години.

Харесах Азатихан от момента, в който я видях и веднага започнах да я ухажвам като младо момче. За мен възрастта е без значение, важното е, че с жена ми сме щастливи заедно. Тя е чудесен човек и винаги споделя месото от обяда си с мен, разказва щастливият Аймти.

За разлика от съпруга си Азатихан се притеснява, че се е омъжила на стари години и то за такъв младок. Възрастната жена признава, че когато за пръв път получила предложение за брак от Аймти, му отказала, тъй като смятала, че не може да предложи нищо на ухажора си.

Това обаче не отказало рицаря с бастун и той решил на всяка цена да спечели дамата на сърцето си. Последвали още няколко предложения за брак и най-после през април тази година 113-годишната Азатихан склонила да се бракосъчетае.

Сватбеното тържество се провело в старческия дом няколко седмици по-късно, а Аймти бил на седмото небе от щастие.

Рейтинг

3.5
Общо 4 гласували
5 0
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
01.06.2014 16:45
Браво!!! Ако не на земята,то на небето ще си хортуват двамцата.Важно е,че тя му дава месото.
4
0