Откриха тунела на легендарния Робин Худ

тунел

Подземният вход, през който легендарният разбойник Робин Худ се е измъкнал от хората на нотингамския шериф, вече е открит.

Тайният ход естествено е бил намерен случайно от археолозите. Той минава под музея на правосъдието в Нотингам и е на дълбочина 2, 5 м под нивото на градските улици.

Археолозите се натъкнали на тунела съвсем случайно, докато проучвали изкуствените пещери от 14 век, открити в сградата на храма на Темида.

Учените смятат, че тунелът тръгва от църквата "Св. Дева Мария", където според средновековните хроники, легендарният Робин Худ се е опитал да намери убежище от преследващите го главорези на шерифа.

Възможно е благородният разбойник да се е възползвал от тунела, когато църквата била обкръжена от врага, смятат изследователите.

Експерти от университета в Нотингам предполагат, че тунелът е бил прокопан през 12 век. "Робин Худ попаднал в капана на църквата, която била обградена, но намерил начин да се измъкне от войниците, като използвал системата от подземни тунели и убежища", обяснява археологът Гавин Кингсли.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари