Четири реални истории за вещици

Истории за вещици

Историите за вещици интригуват хората от древни времена. Винаги се е търсел отговор на въпроса – наистина ли съществуват.

Тези същества са спрягани като приказни образи, вечерящи с малки деца и като реално съществуващи жени, осъществяващи връзка с Дявола.

Магьосница

В миналото църквата е преследвала и убивала всяка заподозряна жена, която околните смятали за вещица. Днес тази практика е изкоренена, въпреки че продължават да се появяват свидетелски разкази за наличието на вещерство.

Магии

Странен инцидент се случва на две жени, които пътували с каруца, когато към тях се приближава малко бяло агне. Жените решават да вземат животното със себе си.

След няколко минути конят, който теглил каруцата, се разтревожил без видима причина. Когато двете жени се обърнали, видели че агнето се е превърнало във вълк. Той слязъл от возилото и се разсмял с човешки смях.

Вещица

Друга интересна история е разказана от студент, който станал жертва на ужасяваща случка. Младият мъж наел малка стая, за да се подготви за сесията.

Вечерта се стреснал от странен шум. Когато погледнал през прозореца, видял хазайката си да драска с нокти, а очите ѝ били заместени от две големи черни дупки.

Репортер от руски вестник свидетелства за жена, която обръщала икона и кръст надолу, прошепвала заклинание и плюела върху тях. Свидетелят ужасено споделя как тази жена, като същинска вещица, е убила и разчленила котка, от която е направила торба.

Странен инцидент се случва с младо момиче, пътуващо с баща си към Полша. Двамата решават да отседнат в малка къща. През цялата вечер момичето изпитвало безпокойство и не успявало да заспи. Решава да светне лампата и когато го прави, вижда малка мишка.

Изплашена от гризача, тя отваря врата, за да излезе, а момичето отново ляга в леглото. Ненадейно през вратата влиза нейна стара съученичка, която я подканва да се премести, за да легне до нея.

Когато „старата ѝ позната“ ляга, момичето усеща необичайно леденостудените ѝ крака. На сутринта „съученичката“ изчезнала. Заинтересована от необикновената случка, младата дама се обадила на старата си приятелка, която я уверила, че не е напускала града и не я е посещавала.

3.6
Общо 22 гласували
5 6
4 6
3 7
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Жасмин
Жасмин
10.04.2015 13:34
Истории те са забавни , но къде са вещиците в тях ?В заглавието пиши 4 истории за вещици - ако се направим на вярващи, в тия истории друго освен обсебване от дух няма ...
0
0
M. G.
M. G.
21.07.2014 14:44
Ако наистина има вещици всички Анимационни герои,които са създадени през 2012,2013 и 2014 ще са живи. :D
0
3
Румпелщилскин
Драги има и бели и черни вещици не всички са зли а и има демони не само черни вещици а и вещиците никога небиха наранили котка
15
0
..
..
22.08.2014 23:20
Явно някой е фен на "Имало едно време", като мен...
2
1
НК
НК
08.01.2014 15:54
Наркотици....
6
4
лимончето
лимончето
23.11.2013 13:35
Като Ванга.В Библията вещерството е забранено,а някои я издигат в култ.Явно не са християни и не са чели светата книга.
2
14