Жреци на маите за края на света

Жреци на маите

Краят на света определено е приковал погледите на целия свят. Повечето хора са убедени, че това е поредната конспирация и че всъщност на датата 21 декември няма да случи абсолютно нищо необичайно.

Но определено има и такива хора, които са твърдо убедени, че този път Апокалипсисът ще ни застигне. Цялата тази масова психоза е съвсем очаквана – медиите тръбяха тази новина от началото на 2012 година, дори от края на изминалата 2011 г. Няма да се спираме на това колко е възможно или колко не светът да свърши в петък на 21 декември. Но да видим как посрещат знаменитата дата в Гватемала.

От 20 декември в Гватемала са започнали най-различни празненства, но те не приемат, че краят ни е близо. Планирали са церемония, която да пречисти свещените места на маите. Това, разбира се, ще се направи с присъствието и под зоркото ръководство на жреци.

Любопитен факт е, че тези церемонии ще бъдат около 20 на брой и ще са на територията на цялата страна. Нещо повече – жреците не спират до тук. Те призовават всички хора да преминат в една обща медитация.

Календар на маите

Според техните разбирания това ще успее да събере всички народи, ще ни сближи, ще ни направи по-добри един към друг и определено по-смирени. Те твърдят, че за да се постигне мир на земята, човечеството трябва да се обедини заедно в идеята за хармония и спокойствие.

Жреците са убедени, че това е единственият начин да се спасим от Апокалипсиса, който ще дойде някой ден. А за утрешната дата жреците на маите са сигурни, че това е просто смяна на епохата и че започва разцвет в тяхната собствена култура.

Самите маи са имали предвид точно това - краят на епоха и началото на следваща – нова и по-добра епоха, разгадават жреците. В Гватемала ще се съберат и над 200 000 туристи, които посещават мястото само, за да видят посрещането на новата епоха, което се очаква на прочутата вече дата 21 декември.

Едно от основните събития ще бъде в парка Тикал. Не него, разбира се, ще бъде и президентът на Гватемала – Ото Перес Молина.

Рейтинг

3.9
Общо 10 гласували
5 3
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

antoano
antoano
22.12.2012 17:49
Всички тея глупсоти заслужават да бъдат изтрити вече и тоя тъп и безсмислен календар да не бъде споменаван никъде повече... А за това да бъдем по-добри то това е ясно, всеки си го знае и не е нужен календар за да го разберем ,че трябва да се променим ... Просто си натряскаха PR и реклама за сметка на интереса за внезапна промяна и тем подобни глупости !
0
1
мишо
мишо
21.12.2012 09:54
края на света може да предвиди само този, който е направил програмата за космическият експеримент наречен Земя. Ако се погуби Земята, ще се наруши баланса на Слънчевата система, и тя ще се разруши. Разрушаването и ще предизвика дисбаланс в галактиката Млечния път, а от там и в цялата Вселена. Така, че Великият Творец не би го допуснал.Яжте, пийте и си носете новите дрехи, ако имате пари, ако не наблюдавайте разгула на управниците...
3
1