6 549 Статии,9 533 Сънища,5 383 Истории
3.8 от 5 Гласа

Американка яде през 15 минути, за да не умре

Американка яде през 15 минути, за да не умре

Лизи Веласкес от американския град Остин трябва да се храни на всеки петнадесет минути, ако иска да остане жива. Тя тежи само 25 килограма, а мазнините в тялото й са почти нула.

Двадесет и една годишната американка не е анорексичка, а страда от рядко заболяване, което й пречи да качи и половин килограм. Въпреки че поглъща около 60 порции храна дневно.

Всеки ден тя зарежда тялото си с 8000 калории, но не може да напълнее. „Ям на всеки 15 минути, за да поддържам организма си в тонус и да имам някаква енергия”, споделя 155-сантиметровата млада жена.

Тя поглъща всичко, но в малки порции, за да не навреди на тялото си. Тъпче се с шоколад, пасти, понички, макарони, сладкиши, бонбони и чипс, за да се опита да качи няколко грама.

Лизи е родена в осмия месец и докторите забелязали, че количеството амниотична течност, което защитава плода в утробата на майката, е било под минимума.

Американка яде през 15 минути, за да не умре

Лекарите дори се учудили, че бебето изобщо е живо, разказва майката на Лизи, Рита, която е служителка в църква. Въпреки че години наред е подложена на какви ли не изследвания, не е ясно какво точно причинява болестта й.

Специалисти по генетика от цял свят се опитват да разберат механизма на функциониране на тялото на Лизи. Оказва се, че по света има още хора с проблема на Лизи.

За съжаление обаче няма установен случай на възрастен човек с такова заболяване – т.е. засега прогнозите за Лизи са доста неприятни. Но при жената, която се тъпче четири пъти на час, нещата не са чак толкова зле.

Вътрешните й органи са наред, костите й са здрави, както и зъбите й, затова лекарите залагат надежди върху пълното й оправяне. В това време майка й не седи със скръстени ръце.

Тя пише книга за живота на дъщеря си, за да сподели със света проблема на хората с този вид заболяване. Много хора обаче я обвиняват, че иска да припечели на гърба на детето си. [научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Коментари (6)

3
15
Отговор
гюнеш

2013-10-19, Оценка 5.0 от 5 за Американка яде през 15 минути, за да не умре

На 15 минути се храни,а на колко ли сере.
0
5
Отговор
kid

2013-09-15, Оценка 5.0 от 5 за Американка яде през 15 минути, за да не умре

Пипи, по принцип с правилните диети и режими на хранете се занимават фитнес инструкторите и хора, които се интересуват от това. Даже лекарите не са наясно за 70% от това, което знае един фитнес инструктор.
6
1
Отговор
пипи

2013-09-13, Оценка 5.0 от 5 за Американка яде през 15 минути, за да не умре

Ники,как толкова лекари не са се сетили за твоето предложение?
0
6
Отговор
Niki

2012-03-26, Оценка 3.0 от 5 за Американка яде през 15 минути, за да не умре

Ако се сложи на правилната въглехидратна диета ще успее да качи килограми, особено ако тренира от време на среме
5
0
Отговор
Chrisi

2011-10-24, Оценка 4.0 от 5 за Американка яде през 15 минути, за да не умре

Много тъп коментар. Нямало да напълнее. Сякаш това ще я притесни в нейния случай.
0
8
Отговор
Анонимен

2011-04-07, Оценка 4.0 от 5 за Американка яде през 15 минути, за да не умре

До някъде е гадно, но пък няма да се притесняваш, че ще напълнееш каквото и да ядеш.

Водещи от категорията

Подобни Статии

Избрано

От другите сайтове