Кога сънуваме починалите ни близки

Кога сънуваме починалите ни близки

Сънищата, които ни спохождат всяка нощ, са ирационален израз на нашите емоции и това всъщност са посланията, които нашето подсъзнание ни изпраща. Обикновено по-емоционалните хора сънуват по-често, но така или иначе, всички ние сънуваме, дори и да не помним това.

Сънят има няколко фази, но сънищата се осъществяват само в една от тях - така наречената БДО – фаза. Пълното наименование на тази фаза е „Rapid Eye Movement“, което в превод означава „Бързо движение на очите“. Всъщност, тази фаза се повтаря по няколко пъти по време на съня, тоест, ние сънуваме по няколко пъти през нощта, въпреки, че не осъзнаваме това. Интересен факт е също, че ако не се събудим точно в тази, ние няма да помним и съня си. Това е причината, поради която някои хора мислят, че изобщо не сънуват. Всъщност, те просто не се будят в БДО-фазата.

Често пъти сънищата ни се явяват нещо като компенсация на емоционалната ни сдържаност. Когато по една или друга причина потискаме емоциите си, това намира израз в сънищата. Но тъй като в тях всичко е символично и е изразено чрез метафорични средства, обикновено посланията са трудни за тълкуване.

Според психолозите, ние все по-често започваме да сънуваме образите на нашите починали близки, в моментите, когато най-много имаме нужда да споделим нещо, когато сме емоционално напрегнати и се нуждаем от утеха. Понякога може да се случи дори в съня ни тези близки да ни дадат някакъв съвет, напътствие или друг важен знак. Тук не става дума за паранормални явления и няма нищо необяснимо и мистично в това. Тези знаци всъщност се изпращат от нашето подсъзнание, към нас самите, но в реалния рационален свят ние просто не можем да ги осъзнаем.

Да се тълкуват сънищата е доста сложно и тук нищо не може да бъде еднозначно или стандартно. Всичко е комплекс от различни фактори и зависи от личните асоциации на отделния човек и конкретния етап от неговия живот.

Но нека оставим психолозите настрани. Мъртвите ни близки са най-добрите вестоносци на една новина - лоша или добра. Те се радват с нас, когато ни предстои нещо хубаво и тъгуват с нас, когато е нещо лошо. Въпреки, че никога не казват за какво са дошли, ще познаете предстоящите събития по настроението им.

Кога се явяват? Може би няма точно определен алгоритъм за появата на наши близки мъртви в съня ни, но едно е сигурно, не трябва да ви е страх. Трябва да сте спокойни и да имате достатъчно сън. Съществува вярване, че когато човек е много изнервен, агресивен или емоционален, си затваря последната седма чакра, която е връзката с висшия разум и тогава не можем да черпим информация от него.

Рейтинг

3.8
Общо 78 гласували
5 26
4 25
3 15
2 8
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (24)

svetlina
svetlina
20.07.2013 22:25
аз по принцип сънувам рядко. ако това се случи обаче, обикновено сънувам починалата си баба. от моя позната знам, че в такива случаи е добре " да се раздаде за бог да прости" нещо, което починалият е обичал да яде и пие и след това спираш да го сънуваш. знам, че звучи налудничаво, но и трите пъти когато това съм го правила сънищата спряха. а и дори да не се получи при вас, никога не е излишно "да раздадем" за починалите хора, които сме обичали.
5
0
Миглена
Миглена
08.06.2013 22:42
мама почина преди 2г. и посточнно санувам как ме вика при нея.Всяка ношт сънувам това....какво да правя ?...
2
0
Ани
Ани
09.08.2012 08:17
Съпругът ми почина преди 6г. Него сънувам и това ме тормози имам чуството че ми е сърдит. Вярно ли е ?
0
0
заки
заки
16.04.2014 19:28
Не е сърдит а гузен.иди на гроба му запали свещ за да му е светло на оня свят и му дай прошката си и поискай неговата.после пиши дали си го санувала
1
1
Гост
Гост
01.08.2012 15:05
Хора, на по колко години сте, че да пишете такива глупости като коментари? Този сайт е пълен с информация и ако вържете 1+1 ще разберете, че е 2. Починали близки се явяват в сънищатата ни, когато имаме нужда от тях и ни дават закодирано послание. Вече различните култури имат различни вярвания относно даден съм, но според мен всичко е идивидуално, има някаква сила и чрез нея се получава този контакт. А вече случващото се/казваното в съня е насока.
1
1
Aven
Aven
02.06.2012 20:19
В третия абзац пише, че сънищата са компенсация на емоционалната ни сдържаност. Как тогава да си обясня, че някои мои сънища стават реалност до малките подробности (да се счупи точно определена част от автобус два часа след като съм го сънувала) и много подобни истории.Относно това да сънуваш починал вярвам, че е плод от това че ни липсват.
2
0
юлия
юлия
15.05.2012 08:08
Сънувах моя приярел който е починал че, сме на сняг в колата и тя се започна да се върти на място, а той започна да се смее.Смехът му беше много весел,
0
0
любка стоева
любка стоева
17.04.2012 09:28
сънувах починалите си баба дядо и чичо баба ми и дядо ми съживяваха и умират но оживяватг
0
0
БУРЧИН
БУРЧИН
31.03.2012 00:17
АЗ САМ НА 11 ГОДИНИ И САНУВАМ МОЯТА ПОЧИНАЛА БАБА .И ЕТО КАКВО САНУВАХ. САНУВАХ ЧЕ СМЕ СИ НА СЕЛО И ТЯ МИ ВИКА-ЕЛА ЕЛА ЕЛА И АЗ И КАЗАХ КАДЕ ДА ДОЙДА И ТЯ МИ КАЗА- ПРИ МЕНЕ . АЗ СЕ УПЛАШИХ И СЕ СЪБУДИХ.БИХ ТЕ ЛИ МИ КАЗАЛИ КАКВО ЗНАЧИ ТОВА
6
0