Хората, които се наспиват за 4 часа, са гении

Хората, които се наспиват за 4 часа, са гении

За да се чувствате добре, трябва да спите поне седем часа на денонощие. Ако спите прекалено много, това може да предизвика риск от преждевременна смърт.

Ако обаче спите около пет часа, рискът да умрете преждевременно нараства два пъти, както и опасността от възникване и усложнение на сърдечно-съдовите заболявания.

Така бе опровергано правилото на осмицата – необходимо е осем часа да се спи, осем да се работи и осем да се почива, за да нямате проблеми със здравето.

Оказва се обаче, че човек може да се чувства перфектно и след четири часа сън. Такива хора, които се чувстват бодри след осемчасов сън, са съвсем малко, и често сред тях се срещат гении.

Хората, които се наспиват за 4 часа, са гении

Това са хора, които имат мутирали гени. Те страдат от лека мутация на гена hDEC2. Само един до трима души на всеки сто страда от този вид мутация, която му позволява да е бодър след четиричасов сън.

Такива хора са по-устойчиви към физическа болка и по-лесно приемат психологическите неприятности. Възможно е да се появят лекарства, които да превърнат и обикновените хора в такива, които се наспиват за четири часа.

Сред хората, които са се наспивали за малко време, е бил Наполеон Бонапарт. Той казвал: „Наполеон спи четири часа, старците – пет, войниците – шест, жените – седем, мъжете – осем, а девет часа спят само болните”.

Наполеон препоръчвал жените да спят от седем до осем часа, за да изглеждат добре. Гай Юлий Цезар се наспивал за два до четири часа. По време на военни походи той спял под открито небе заедно с войниците си.

Леонардо да Винчи често творял точно сутрин, когато работоспособността на мозъка рязко се увеличава. Той спял от два до четири часа на денонощие, за да има време да твори.

Той раздробявал съня си на части, за да има повече време за работа. Той спял по петнадесет минути, след това работел няколко часа и отново си лягал да дремне.

Салвадор Дали се страхувал да спи, защото предпочитал да рисува картини. Художникът поставял на пода метален поднос, а между палеца и показалеца си, които били над подноса, стискал метална лъжица.

Когато той заспивал, лъжицата падала на подноса и го събуждала. Състоянието между съня и бодърстването го освежавало и той се завръщал към рисуването.

Изобретателят на електрическата крушка Томас Едисън спял по пет часа на денонощие. След като изобретил крушката, хората, които спяло по десет часа, намалили времето си за сън до около седем часа.

Рейтинг

3.7
Общо 7 гласували
5 2
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари