Подпалване на апартамент/сън/

 • 13.08.17 10:20#1deyanchodeyanchoРегистрация: 12.08.17Град: ПерникОтговори: -Подпалване на апартамент/сън/Здравейте! Миналата седмица сънувах че аз, баща ми, баба ми и чичо ми подпалваме апартамента, в който живееха някога (вече са минали над 10 години, откакто го продадоха). В съня апартамента беше необичайно пуст и стените бяха боядисани в бяло. В кухнята имаше само някакви бели шкафове, но бяха празни. В другите стаи имаше някакви захвърлени багажи. В действителност беше много чист, спретнат и колоритен дом, нищо общо с онази призрачна пустош в съня ми.

  И така, отидохме в апартамента, помотахме се малко и малко след това изпаднах в шок като научих, че сме там, за да го палим. Питах се - защо по дяволите ще го палим? С каква цел, какъв е смисъла? А и като се запали този апартамент, ще се запалят и другите. Всички останали бяха нелогично спокойни и тихи.

  Намачкахме няколко вестника на топка, запалихме ги и ги хвърлихме в кухнята на белия кухненски плот. Излезнахме бързо навън и всички седнахме на една беседка отстрани на блока, която в реалността не съществува. Останалите най-кротко и незаинтересовано си говореха и ядяха семки и пиеха бира, а аз бях много объркан и притеснен от случващото се.

  Виждаше се идеално кухнята от беседката въпреки че апартамента е на седмия етаж (на прозореца нямаше нито щори, нито пердета, нито нищо). Аз гледах само натам, другите въобще не се вълнуваха.

  Вестниците горяха с буен огън и точно този огън да запали кухненския плот, а след това и всичко останало, изведнъж мистериозно изчезна, като по магия... Питах се - как е възможно, на какво се дължи този феномен?! Буен огън за миг да изчезне, да спре поради неестествени, необясними за мен причини?!
  Какъв за Бога е този странен сън?

  Иска ли нещо да каже, има ли скрито послание в него? На какво е символ огъня и мистериозното му угасване, на какво е символ апартамента и неговата пустота, на какво е символ желанието да се подпали, на какво е символ моето неспокойствие и спокойствието на другите?

  Вчера сутринта преди да се събудя (някъде към 9 часа) пък сънувах, че един съсед се опитваше да подпали навеса отстрани на къщата ни (той е почти изцяло от дърво), но аз се намесих навреме и загасих току-що запаления огън с вода. Щетите бяха пренебрежително малки. Не помня с какво се опитваше да го пали и защо. В реалния живот е тих, затворен и кротък човек и никога не би направил такова нещо. Много странно, наистина...
  ОтговорОтговор с цитат