Молитви

 • 03.08.17 05:41#1Иван ТашевИван ТашевРегистрация: 15.04.17Град: ЕлховоОтговори: 1МолитвиБиват трудни моменти в живота ни. В такива моменти инстинктивно търсим лесно решение на проблемите си. Ето в такива моменти трябва да се помолим на Бог. Общуването с Бог става чрез молитвата.

  Помнете, че по време на молитва трябва да вярвате, че ще получите желания резултат. Много важно също е да се молите в името на Исус Христос и да искате нещата да протичат в божията воля.

  Ако имате сериозен проблем, който не търпи отлагане може преди вашата молитва да кажете Отче наш и Символ на вярата(Символ верую). Поискайте си прошка преди останалите молитви.

  Ако пък искате денят ви да започне добре и да имате успехи през целия ден кажете сутрешна молитва. Пример за кратка утринна молитва:

  Боже, благодаря Ти, че ме запази милостиво и през тази нощ. Помогни ми да не Те наскърбя с никакъв грях и да прекарам днешния ден угодно на Тебе и спасително за мене. Амин.

  Разбира се не можем да се молим само сутрин,затова казвайте тази кратка дневна молитва:

  Господи Исус Христе, сине Божий,смили се над мен, грешния. Амин

  Вечерта трябва да се молим поради куп причини. Но една молитва към светата троица е точна за всички тях:

  Пресвета троицо, помилуваи нас,Господи,очисти нашите грехове,Владика,прости нашите беззакония,Свети,посети и изцери нашите немощ заради твоето име. Господи помилуваи,Господи помилуваи,Господи помилуваи. Слава на Отца и на Сина и на Светия дух,сега и завинаги,и во веки веков! Амин

  В молитвата има сила. Ако проблема ви не търпи отлагане по сяко време можете да извикате вярващи,божии служители, с които да се помолите заедно.

  Помнете, че преди молитва трябва да сте чисти пред Бога т.е. вътрешно. В такъв смисъл -да поискате прошка за греховете си и така ще сте чисти. Но вътрешната чистота не изисква само прошка,тя се измерва и постига с още неща,но това не е тема на разговора ни. Отделете време за една кратка ваша молитва, в която да поискате Божията прошка в името на нашия спасител Исус Христос. Не бъдете само външно чисти,както Мюсюлманите -къпят се и др. Това тяхното са земни мъдрости и като застане пред Бог той няма да те попита колко си бил чист външно.
  ОтговорОтговор с цитат
 • 04.08.17 09:23#2Иван ТашевИван ТашевРегистрация: 15.04.17Град: ЕлховоОтговори: 1от: МолитвиОтговорОтговор с цитат