Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Мистерията на стълбата в Санта Фе

Мистерията на стълбата в Санта Фе

  • 20.05.11 09:59#1ivalinaivalinaНовакРегистрация: Град: АлтимирОтговори: -Мистерията на стълбата в Санта ФеТази мистерия отпреди около 130 години привлича над 250 хиляди посетители всяка година.

    Църквата се намира в Санта Фе, Ню Мексико, САЩ. Построена е някъде през 19 век, когато била готова монахините забелязали, че няма стълба, която да води до горната част.

    Те се молили 9 дена на свети Йосиф, който бил дърводелец. Последният ден дошъл един непознат, казал им, че е дърводелец и ще им помогне като построи стълба. След това съвсем сам построил стълбата. Никой не знае как тази стълба стои без да има подпорна колона.

    Дърводелецът, който не е използвал нито един пирон или лепило за стълбата, след като я построил изчезнал без дори да си изчака плащането Носели се слухове, че това бил самият Свети Йосиф ....изпратен от Исус Христос, за да помогне на монахините. Стълбата била провъзгласена за чудо и станала обект на поклонничество.

    Има три мистерии в този случай, казва говорителят на капелата. Първата е, че и досега не е разкрита самоличността на дърводелеца.

    Втората мистерия – всички архитекти, инженери, учени не могат да разберат как стълбата стои изправена без никаква централна подпора.

    И третата мистерия – откъде е взето дървото за стълбата? В целия район наоколо няма такива дървета.

    Има още един детайл, който усилва мисълта за чудо – стълбата има точно 33 стъпала, колкото годините на Исус Христос.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest