Sanovnik.bg»Форум»Изповеди»Не знам как да се държа с баба

Не знам как да се държа с баба

  • 04.04.17 03:55#1GalinaGalinaНовакРегистрация: 05.07.14Град: ЕлховоОтговори: 2Не знам как да се държа с бабаЗдравейте..не знам как да започна..аз съм на 20 години и съм в София, а нашите (мама татко баба и дядо) са на 500 км от мен. Баба ми има старческа деменция, което за нейните 84 години е нормално. Вече е с памперси и скоро ще и донесат проходилка. Нашите и помагат със всичко - хранене, къпане, ставане от леглото. Доскоро беше добре не напоследък започна да забравя.. не помни дядо ми казва, че не е й е мъж, а мъжа и е Вальо (сина и) днес не е познала баща ми и питала майка ми коя е.

    Мама ходи при лекарката, която и е предписала нещо, което е помогнало като цяло...но то при нея е на моменти (не знам дали мога да ги нарека кризи). Казах на мама да се съгласява със нея да не спори за да не се разсърди и да тръгне на някъде..та главния ми въпрос е как да се държим с нея..как да и обясним кой кой е..страх ме е да се прибера да ги видя ами ако не помни и мен?

    Тя винаги ми е помагала с домашните, беше начална учителка, много умна и добра жена, но..не знам какво да направя аз и как да помогна поне на майка ми, защото и тя е много притеснена. Не знам какво се разбира от разказа ми понеже съм много разтревожена. но главния ми въпрос е как да се държим с някой със деменция..как да говорим с него?
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest