Sanovnik.bg»Форум»Религия»Братя - интересна книга

Братя - интересна книга

  • 09.02.17 08:16#1Пламен АндреевПламен АндреевНовакРегистрация: 09.02.17Град: СофияОтговори: -Братя - интересна книгаРим и довереният му съюзник – първожрецът Анна, се стремят да запазят статуквото в окупирания Израел от I век на всяка цена и с всички средства. Но сред угнетения народ цари небивало въодушевление, породено от свещените писания на пророците. Всички очакват божия пратеник – месията, да дойде и да освободи народа и земята на Израел от чуждия гнет.

    Въстанието на Юда Галилееца е смазано с брутална жестокост. Неговият съратник – свещеникът Садок, се оттегля в общината на есеите насред пустинята до Мъртво море. Целта – да подготви Пътя за идването на Царството небесно и да потърси божиите пратеници, които да известят на народа за неговото пришествие, както предричат пророците в светите книги, както е написано в документите на общината.
    Един ден пристигат двама братя, още деца, бягащи от ръката на първожреца Анна. Садок от пръв поглед разбира, че те са необикновени. Това са Йешуа и Иаков – момчетата на Йосиф, дърводелец от Назарет.
    Дали те са истинските божии пратеници? Ще могат ли да поведат народа към свобода? Ще следват ли неотклонно божия план? Готови ли са на саможертва?
    Само времето ще покаже.

    Но първо трябва да бъдат обучени в божията промисъл. Обучени не от кого да е, а от самия Учител по справедливост.
    От Садок.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 16.02.17 05:52#2Пламена M.Пламена M.ДжедайРегистрация: 13.11.12Град: -Отговори: 215от: Братя - интересна книгаОт къде е този откъс?ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest