Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Да сънуваш екшън

Да сънуваш екшън

  • 08.10.16 12:42#1Emil VKEmil VKНовакРегистрация: 07.08.14Град: СмолникОтговори: -Да сънуваш екшънЗдравейте, бих искал да попитам какво означава, ако съня ти е като екшън филм? Сънувам такива неща от малък, т.е. от време когато няма как телевизията да ме е повлияла(а аз съм израстнал във времето на соц-а). Често пъти тия сънища са ярки и носят фентъзи или научнофантастичен оттенък и понякога имат склонността да материализират определени свои елементи по недвусмислен начин.Дори съм се замислил за писателска кариера пак в тоя жанр. По-долу ще разкажа два свои съня, за да илюстрирам за какво иде реч.

    Първия сън го сънувах преди 2-3 седмици. Сънувах, че светът е изправен пред самоунищожение, а ако не, да настъпи доста мрачно време на подтиснати свободи, нечувани досега в историята диктатури. Единствената възможност(и то теоретична!) за бягство бяха Австралия и Нова Зеландия и може да си представите каква надпревара беше хора да заминат за там. Аз лично щях да направя опит първо да взема френско гражданство, а след това да се кандидатирам за виза за Австралия. Но не ме огря. И тогава научих за грандиозен научен проект, който можеше да даде някакво решение за световната ситуация. Учените в ЦЕРН бяха създали изкуствена черна дупка, а вътре в нея-изкуствена реалност, която беше сива, пуста, куха, мизерна и тъпа.Само че интересното беше, че там важаха други природни закони и можеха да стават неща, които тук не можеха- например да създадете или откриете материали, които тук ги няма. Там те едва ли биха стрували нещо, а тук биха довели до невероятни промени. Нещо повече - това, което ставаше там, се отразяваше на ставащото тук.И единия начин беше да се използва именно това свойство на черната дупка - да се направи нещо в другата реалност, което да се отрази на тази. Нещо повече, черната дупка не се съобразяваше с времето - нещата тук можеха да се променят със задна дата(например обсъбдахме идеята да направим така, че световните лидери, които водят света към гибел да не се родят!). Обаче дупката беше малко като пръстена на Саурон: последиците от нейното използване не можеха да се предвидят и можеха да имат ужасни последици, които не можеха да се прогнозират по никой научен начин. Въобще, за каквото някой прибягваше до нея, трябваше да е готов, че промените, които ще извърши(особено в ретроспективен вариант) можеха да доведат до нещо по-лошо в един бъдещ момент(сегашен или далечен). И се реши, че е вариант да се разработи там някаква технология, която да доставя неограничена енергия(конфликта беше именно заради енергийни източници). Макар и смятан за по-благоприятен, този начин също щеше да има и своята голяма цена.Ето защо сформираха голям екип от учени и ясновидци(някои от членовете на екипа бяха и двете!), които да се справят с хаоса, който дупката носеше. Ясновидците имаха за цел да предвидят това, което не можеше със средствата на науката и математиката да се прогнозира...

    Като се събудих, усещането от съня беше тревожност и тъга...да не кажа някакво отчаяние. И да, бях и впечатлен от идеята за черната дупка(обикновено като ми е тъжно, се прехласвам или по научни статии, открития, технологии или окултни неща).

    Втория сън беше миналата нощ. Сънувах, че съм на коктейл, където беше племенничката ми, бяха много други хора, между които и актьорът Тери Хълк Хоган, на когото не съм фен въобще. На този коктейл бяхме повикани много хора защото някой имаше мисия за нас. Аз разполагах с нещо като малка летяща машина(виждал съм я много пъти в съня си)- събираше се в една стая и беше тясна, като пура. Трябваше да преследваме някакви гадове, които се криеха в някакъв голям замък в Швейцария. При това тоя замък не беше стар, а изглежда се строеше наново върху останките на някакъв друг, но този път по-голям. Странното е, че отвътре беше много светъл, а не би трябвало. Беше и огромен- щом можех да обикалям вътре с моята летяща машина. Въпросните гадове бягаха и се криеха, не искаха да се показват на светло. При все това им поведение, не бяха никак безопасни. Така и не успях да стигна до развръзка за да разбера какво им се е случило. Но като се събудих, изпитах познатата тревога и тъга. Както и лека ирония - виках си, за "чий" са ми пратили за партньор актьор, който играе екшън? Дали наистина такъв би се справил в реална ситуация?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.10.16 05:48#2Пламена M.Пламена M.ДжедайРегистрация: 13.11.12Град: -Отговори: 215от: Да сънуваш екшънПриемаш твърде лично нещата. Няма ли да е по-лесно, ако просто се забавляваш.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest