Ванга за самодивите

  • 16.04.15 06:24#1Потребител#156422Потребител#156422НовакРегистрация: 21.03.15Град: -Отговори: 16Ванга за самодивитеСамодивите ослепяват всеки, който ги погледне през нощта, убедени са жителите на Еленския балкан, които се страхуват да излизат нощем

    Незрящата пророчица Ванга предупредила преди години, че самодиви ще всяват ужас у нас. Жителите на Еленския балкан са убедени в съществуването на митичните създания. Те вярват, че всеки, който ги погледне нощем, веднага ослепява.

    Ванга предупредила: Самодиви ще всяват ужас у нас
    Ванга предупредила: Самодиви ще всяват ужас у нас
    Затова и местните жители се страхуват да излизат от домовете си след залез слънце, разказа „България Днес”, цитиран от „24 часа”.

    В Еленския балкан много възрастни хора страдат от нарушено зрение, за което те обвиняват странните красавици, които обитават близките гори.

    За пръв път за самодиви се заговори през 70-те години на 20 век, когато човек е загубил зрението си, без да има причина за това. Той отишъл на посещение при Леля Ванга в Рупите. Незрящата пророчица го попитала още от вратата кога е виждал самодивите. Това толкова изненадало мъжа, че той се стъписал. Когато се окопитил, той признал, че наистина е видял една красива млада жена, облечена в бяло, на една поляна. След тази мистериозна среща той започнал да усеща, че губи зрението си.

    От този момент, та чак до днес, легендите за красивите създания се носят из махалите на Еленския балкан. Всеки, който има проблем със зрението си посочва, че за това са виновни самодивите. Местните вярват, че и животните усещат присъствието на мистериозните, облечени в бяло, жени. Често кучетата се държат много странно след като падне нощта. Започвали да вият и да лаят в нищото, без да има наблизо човек.

    Според едно от преданията, самодивите си избирали поляна в околностите на Елена и там танцували. Най-често това ставало на пълнолуние. Младите жени приличали на привидения, с прозрачните си тела и роби, които светели в бяло.

    За самодивите митове се носят и из видинските села. Преди 2-3 години местни жители обявили, че отново са станали свидетели на мистериозните създания, които танцуват по време на есенното равноденствие. Тогава мистичните красавици са причинили огромно бедствие на село Шишенци, където местните жители започнали да измират един след друг.

    Особено силно се заговори за ужаса от самодивите, когато стана ясно, че петима мъже от селото са изчезнали безследно. По-късно двама от тях били открити, но те нямали никакви спомени от периода, в който са били изгубени.

    Мистерията се завързала след друг случай, при който овчар, закъснял със стадото си, при залез слънце в местността Бънчова чешма видял самодивско хоро. Когато се прибрал, мъжът разказал какво е видял, а на другия ден неговите съселяни отишли на мястото и видели, че земята там е отъпкана под формата на пръстен.




    Прочетете още:

    Царичина
    Ванга и Слава Севрюкова видяха Царичина
    27 април 2014
    Трета световна война Джуна
    Джуна потвърди предсказанията за Трета световна война
    18 април 2014
    Каеде Убер Ванга
    Ванга предрича преди смъртта си трагедията с Каеде Убер, сочена за нейна наследница?
    15 април 20
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest