Sanovnik.bg»Форум»Поверия и Суеверия»Християнския кръст - защитен талисман

Християнския кръст - защитен талисман

  • 19.03.15 07:49#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Християнския кръст - защитен талисманКръста е много силен талисман. Съществува поверие, че кръста може да предупреди и спаси от опасност, неприятност притежателя си.
    Какви други поверия съществуват?

    Може ли да се носи чужд кръст?
    Съгласно народните поверия чужд кръст категорично не трябва да се носи. Приемайки чужд кръст вие приемате върху себе си всички грехове на човека на които е принадлежал кръста.
    Не взимайте от земята загубен кръст
    Ако намерите чужд кръст то не трябва да го взимате и да не обръщате внимание на такива находки за да не си навлечете неприятности и болести.

    Ако кръста е потъмнял
    Това означава, че върху вас е въздейства но негативно. Ако верижката на която носите кръста се скъса то е възможно да ви се случи някаква неприятност.

    Какво да направим за да избегнем тези неприятности?
    Трябва да се разкаете за своите грешки и грехове и да поискате прошка на всички хора на които сте причинили болка и страдание.

    Ако кръста се изгуби
    Очаквайте беди, като правило хората които са загубили кръст или просто са престанали да го носят могат да очакват неприятности и проблеми. Затова е желателно да го носите винаги със себе си.
    Ако вярвате в народните поверия това е много силен талисман, но и своеобразен индикатор за състоянието на душата на човека
    Правете само добро и тогава вашият кръст ще ви защити от всякакви неприятности.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest