Sanovnik.bg»Форум»Археология»Тайните на Титаник

Тайните на Титаник

  • 22.07.14 11:50#1meltemmeltemНовакРегистрация: 21.07.14Град: СофияОтговори: 17Тайните на Титаник
    Потъването на "Титаник" било предизвикано още преди 16 години, невероятно, нали, но едно събитие доказва това. Кораба потъва в Атлантика на 14 срещу 15 април вечерта в 1912 година, на юг от о-в Нюфаундленд. Официалната причина за потъването е сблъсък с айсберг.

    Но, доказателствата сочат друго.

    През 1896 година в Лондон излиза от печат романа на английският писател - фантаст Морган Робертсън - "Суета или гибелта на Титана". Романът в онова време не прави впечатление на читателите, но двайсет години по-късно едно случайно съвпадение между сюжета на романа и обстоятелствата свързани с потъването на лайнера, дават основание да се твърди, че писателят е бил или екстрасент или предварително е знаел какво ще се случи с гиганта "Титаник".

    В романът се разказва една почти - фантастична история за пътнически лайнер по онова време с име "Титана". Според сюжета корабът трябвало да потъне , след като напусне пристанището в Саутхямпт. Когато е вече в Атлантическия океан в северната част близо до айсбергите, корабът се блъска в един от тях и потъва. Загиват всички пасажери заедно със екипажа на "Титана".
    ОтговорОтговор с цитат
  • 06.10.15 04:51#2miglenamiglenaНовакРегистрация: 01.10.15Град: АлиноОтговори: 97от: Тайните на ТитаникЛол, не знаех. Романът може ли да бъде открит? ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest