Sanovnik.bg»Форум»Психология и Психотерапия»Какво според вас е любовта?

Какво според вас е любовта?

  • 29.01.14 02:36#1ЕленаЕленаНовакРегистрация: 22.04.11Град: -Отговори: 168Какво според вас е любовта?Създавам тази тема, защото ми е интересна темата за любовта във всичките ѝ проявления. Ще се радвам, ако и някой специалист се включи с по-задълбочени обяснения - защо човек изпитва любов, защо има нужда от нея?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.01.15 11:48#2ТедиТедиНовакРегистрация: 26.01.15Град: СофияОтговори: 8от: Какво според вас е любовта?Бих искала да знам дали си се срещала с този човек? Смисъл, попринцип, ако се знаете само по интернет, човек почва да си изгражда някакви представи за този човек. Но като се видите лице в лице, изглежда като друг човек! Не ми се е случвало лично. Но си харесвах един от интернет. Но реших, че е по-добре да продължа да харесвам момчето, към което изпитвам чувства от около 2 години, момчето, което виждам всеки ден в училище. Знам той как се държи. Знам как се държи и с околните. Според мен това е много важно, да наблюдаваш действията в реалния живот. Иначе влюбването онлайн, имам чувството, че се дължи на привличане от думи. Харесваш начина, по който говори, мислите му. И аз съм влюбена в мисли, обожавам мислите му. Но поне го познавам в истинският живот. Ох, да, разприказвах се, извинявай. Та, всъщност забравих да видя тая тема от кога е... но да.

    Как ли обичам аз? Мисля, че никога не съм се влюбвала до сега. А и съм само на 16! Но знам, че харесвам това момче. О да, и то не от малко време. Уважавам го. Интересувам се от него, имам чувството, че трябва да го подкрепям. А и с моето ниско самочувствие, той успява да ме накара да вярвам в себе си. Няма значение дали той ме харесва по начина, по който аз го харесвам. Достатъчно ми е да имам възможността да съм до него и да гледам как се развива, как расте, как живее живота си. Искам да знае, че на някой му пука, че някой ще го подкрепя, винаги. И че е специален и важен.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest