Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Вярата като противодействие на стреса

Вярата като противодействие на стреса

  • 21.01.11 08:08#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Вярата като противодействие на стресаВярата и стресът са две противоположни състояния на мисълта, които се направляват, чрез внушения. Положителните емоции на вярата се подсилват и направляват чрез молитви, които служат за щитове пред злите сили. Тази практика е общоприета във всички религии.

    Атеистите и сатанистите също ползват позитивността на вярата и силата на словото, но без религиозни призиви и ритуали. В борбата си срещу стреса първите поставят духовното пред материалното, а вторите трупат по всевъзможен път материални блага. Всеки един от тях ползва доброжелания или прокълнавания. Според анкета на Нюзуик 72% от американците признават ефикасността на молитвата и твърдят, че тя улеснява процеса на оздравяване, дори когато научните методи са безсилни. Проучване проведено във Великобритания и САЩ също достига до изводът, че молитвата намалява оплакванията на пациентите и ускорява процеса на възстановяване. Тя е средство за борба с пагубните последици от страха и отчянието и служи за положително емоционално самозахранване.

    Укрепвайки по този начин духовното здраве на човека сърдечната и настойчива молитва въздейства положително на имунната система и цялото тяло.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest