Sanovnik.bg»Форум»Психология и Психотерапия»Инструкции за самохипноза

Инструкции за самохипноза

  • 15.07.13 08:01#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Инструкции за самохипнозаипнозата се използва за усъвършенстване. Нейната цел може да бъде човек да открие себе си. Хипнотично състояние е положително. Когато е под хипноза, човек съзнава къде се намира и какво става, чува всичко, което го заобикаля. Личността е в едно състояние на дълбока отпуснатост, като при мечтаене, и често или има усещане за вцепененост на тялото, или пък е крайно чувствителна относно наличието на тялото си.

    Самохипноза

    Напълно възможно е да хипнотизирате сами себе си. Можете да го правите почти всеки ден, като си подавате конструктивни внушения. Но за вас ще бъде много по – лесно да се хипнотизирате, ако преди това сте били хипнотизирани от някой друг и са ви били дадени внушенията и инструкциите за постигането на това състояние.

    Много малко хора могат успешно да се самохипнотизират без преди това да са били хипнотизирани от някой друг. Преди всичко, вие или трябва да сте научили наизуст хипнотичните програми, или да ги имате напечатани пред себе си, така че незабавно да ги прочетете, ако това ви се наложи.

    Ако практикувате хипноза, трябва да обмислите: тонът на гласът си, скоростта на говорене, къде да седнете, осветление, шумоизолиране, място за сеансите, дали някой сеанс трябва да бъде записан, използване на допълнителни средства.

    Инструкции за самохипноза

    Протегнете се! После седнете в удобна поза.
    Фокусирайте вниманието си върху някаква точка и същевременно кажете наум числото 5 три пъти, докато издишвате. После затворете очи.

    Отново поемете въздух и докато издишвате, кажете наум числото 4 три пъти.

    Същевременно, докато казвате числото 4, го формирайте във въображението си. Отново поемете дълбоко въздух и направете същото нещо последователно с числата 3, 2 и 1.

    А сега си представете как една отпускаща енергия се заражда от очите ви и се спуска надолу по тялото ви като един топъл пласт от омекотяващ, стоплящ и лек въздух, който слиза чак до пръстите на краката ви.

    Сега бройте обратно от десет до едно.

    След като стигнете до числото 1, подайте си следните внушения:

    1. Аз винаги ще бъда отпуснат и спокоен.
    2. Аз няма да искам да ям каквото и да е, преди времето за вечеря.

    Формирайте в ума си същата точка, към която гледахте преди. Представете си как тази точка се придвижва към тила на главата ви, носейки със себе си съответното внушение. После забравете внушението, за да може вътрешния ви разум да го абсорбира.

    Пребройте от 1 до 5, разбудете си и почувствайте ефекта от внушенията.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 18.07.13 11:14#2viviannaviviannaНовакРегистрация: 16.07.13Град: -Отговори: 21от: Инструкции за самохипнозаЛеле,още докато четях това щях да се хипнотизирам,а съм на работа,не е желателно.Отдава ми се лесно явно ОтговорОтговор с цитат
  • 24.03.15 11:10#3ВиракочаВиракочаНовакРегистрация: 10.02.15Град: РазградОтговори: 22от: Инструкции за самохипноза Има специялна книга по самохипноза -Методът Силва за контрол на ума
    Хосе Силва, Филип Мийл- вече не помня от кой сайт съм я дръпнал,но при мен има поразителен ефект върху сънищата
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest