Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Подаръците на живота

Подаръците на живота

  • 31.01.13 08:07#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Подаръците на животаКакво да сторим, когато в живота ни не всичко е точно така, както ни се иска? Ние, разбира се, желаем нещата да се наред. Работа, дом, семейство, деца, образование, отдих - с това живеят повечето хора.

    Но за съжаление далеч не при всички нещата се нареждат по план. Конфликти в семейството, проблеми с децата, с работата, липса на средства и много други нерадостни събития отравят живота ни.

    Нима човек действително идва на този свят, за да се мъчи? Това твърдят някои религии, обещават рай само на небето. Но така ли е в действителност?
    За щастие истината е малко по-различна. Човек идва на земята, за да се наслади на благата й - любов, храна, почивка, приятели, творчество и всичко останало.

    Разбира се, той има някои задължения и към него се предявяват изисквания, които е длъжен да изпълнява. Ако това се спазва, то в този живот човек може да има всичко, което му се прииска. За съжаление хората не познават правилата за живеене. И затова ги нарушават, в резултат на което биват подлагани на доста неприятни мерки, за да бъдат принудени да коригират неправилното си отношение към Живота. Битието им се прев¬ръща в мъчение.

    За да се избавите от мъките, трябва да научите някои правила на поведение и да ги изпълнявате). Животът (Бог, Вселената, Висшите си¬ли) ги предявяват към човека.
    Повечето изисквания, които се предявяват към човешкото поведение в нашия свят, са отдавна и добре известни. Те се явяват основа за почти всички религии. Друг е въпросът, че не винаги са написани на понятен за нас език и не винаги са логи¬чески обосновани.
    Човек може и има право да получи от Живота всички подаръци, свободен е да си поставя и да постига каквито и да било цели.

    Преди да пристъпи към осъществяване на набелязаните цели, човек трябва да влезе в хармонично взаимодействие с обкръжаващия го свят, да го приеме такъв, какъвто е. Тоест, да престане да осъжда някои негови несъвършенства. Ако това липсва, то човек нарушава онези изисквания, които Животът (Бог, Съдбата, Висшите сили) предявява към неговото поведение.

    Стига се до последствия под формата на неприятности, болести, нещастни случаи и т.н. Достатъчно е само да престанем да нарушаваме тези изисквания и всичките ни проблеми като по чудо започват да изчезват.
    (Александър Свияш)
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest