Sanovnik.bg»Форум»Феномени и Загадки»Духовете ни напускат и идват

Духовете ни напускат и идват

  • 22.01.13 08:44#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Духовете ни напускат и идватДухът не е някаква абстрак­ция, той е определен, ограничен и описуем. Духът, въплътен в тялото, съставя душата. Когато при смъртта напуска тялото, той не напуска вътрешната си обвивка. Той запазва човешката си форма и на практика, когато се яви пред нас, е във формата, в която го познаваме. (Алан Кардек)

    Когато духовете напускат този свят, са в „трудно“ положение, всичко около тях е объркано. Те виждат телата си, същите или променени, според вида на смъртта. От друга страна, те виждат и себе си и чувстват, че са живи. Нещо им подсказва, че тялото не им принадлежи, но те не разбират, че са се отделили от него. Продължават да се виждат в примитивната си форма и изглежда това поражда при някои илюзията, че са още живи. Необходимо е опитът от новото им положение да ги убеди в реалността.
    Първият тежък момент отминава, тялото им се струва вече като стара дреха, която са съблекли и за която не съжаляват дълго. Те се чувстват по-леки и освободени от тежък товар.

    Повече няма да изпитват физически болки и са напълно щастливи от възможността си да се издигнат, прекосявайки пространството, както са го правили хиляди пъти в сънищата си като живи. В същото време, въпреки отсъствието на тяло, духовете осъзнават своята самоличност. Те имат форма, но тя нито ги притеснява, нито ги затруднява. Притежават съзнанието за своето Aз и за своята индивидуалност.
    Можем ли да питаме духовете за тяхното положение в невидимия свят?
    Да, и те ще ви отговорят с желание, когато въпросът е продиктуван от симпатия или желание да бъде полезен, а не от любопитство. Вие ще разберете отговора - със странни звуци, почукване, бутане на предмети или в сънищата си.
    Могат ли да опишат естеството на своите страдания или на своето щастие?

    Разбира се, и тези разкрития ще бъдат от голяма полза за вас, защото ще ви запознаят с истинската природа на бъдещите скърби или радости, ще унищожат фалшивите знания, които имате в тази област. Добрите духове са радостни да ви опишат щастието на своя избор, лошите могат да бъдат принудени да опишат своите страдания, за да ви подбудят към покаяние.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest