Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Странни съобщения по време на сън

Странни съобщения по време на сън

  • 24.12.12 08:26#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Странни съобщения по време на сън
    В съвременното ежедневие се появи нов феномен - изпращането на текстови съобщения по време на сън.
    Засегнатите от нарушението дори не подозират, че изпращат смс-и през нощта.
    Все повече хора съобщават за подобен тип поведение по време на сън, според невролога д-р Кърсти Андерсън. Експертите определят състоянието като нежелано поведение по време на сън.
    Какво се случва в мозъка ни по време на подобни епизоди, все още е мистерия. Не са провеждани сериозни проучвания по въпроса, но според някои експерти до голяма степен явлението се дължи на затруднено събиране на данни.

    През 2008 г. учени от университета в Толедо регистрират подобен феномен. Изследователите съобщават за случай на жена, която е изпращала писма по електронна поща по време на сън. След като се събужда, тя няма спомен да е извършвала подобни действия.

    Има случаи, в които сомнамбулизмът е свързан с консумация на храна на сън. Леката закуска не е толкова голям проблем, но по-екстремните случаи се квалифицират като Синдром на нощното хранене. Засегнатите от състоянието могат да „нападнат“ кухнята няколко пъти през нощта, но да нямат никакъв спомен от действията си, когато се събудят. Това е свързано не само със загуба на пълноценен сън, но и с риск от прекомерно увеличаване на теглото, което може да предизвиква здравословни проблеми от различен характер – физически и умствени.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest