Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Невидимият свят ни контролира

Невидимият свят ни контролира

  • 20.12.12 06:52#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Невидимият свят ни контролираСъществува един „невидим" свят, в който се намира изборът на по-дълбокия ни разум.
    От петсетивни същества ние се разбиваме в многосетивни. Петте ни сетива заедно формират единна сетивна система, предназначена да възприемаме физическата, материалната действителност. Възприятията на един многосетивен човек се простират отвъд материалната реалност и обхващат по-големите дина­мични системи, а нашата материална действителност е само част от тях. Многосетивният човек е способен да възприеме и да оцени ролята на нашата материална реалност в по-широката картина на еволюцията и динамиката, която е създала и поддържа нашата матери­ална действителност. Този свят е невидим за петсетивния човек. Точно в този невидим свят се намира изборът на нашите най-дълбоки ценности. От перспективата на този невидим свят подбудите на хората, които съзна­телно са жертвали живота си за по-висши цели, не ни се струват непонятни. Обяснима е силата на ганди, а из­пълнените със състрадание дела на Христос могат да бъдат разбрани в своята цялост, което е невъзможно за петсетивния човек.
    Всички наши велики учители са вили или са многосетивни. Те са ни говорили и са действали в съответствие с усещанията и ценностите, които отразяват по-голя­мата перспектива на многосетивното същество, затова техните думи и дела събуждат в нас осъзнаването на някои истини. Съдейки от петсетивните си възприятия, ние сме сами в една материална вселена. От гледната точка на многосетивния човек ние никога не сме сами, а вселена­та е жива, съзнателна, интелигентна и състрадателна. Според петсетивния човек материалният свят ни е даден безусловно, озовали сме се в него по необясним на­чин и се борим за надмощие, за да оцелеем. От позиция­та на многосетивния човек материалният свят е една учебна среда, създадена съвместно от душите, които я обитават, и всичко, което става там, им помага да се учат. На петсетивните им се струва, че намеренията нямат никакъв ефект, резултатите от действията са единствено материални и не всички дела въздействат върху нас или околните. От гледната точка на многосетивния човек намерението, стоящо в основата на едно действие, е определящо за ефекта от него, всяко наме­рение въздейства както върху самите нас, така и върху околните, а резултатите от намеренията се прости­рат далеч отвъд физическия свят.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest