Sanovnik.bg»Форум»Език на тялото»Научете езика на тялото

Научете езика на тялото

  • 06.10.12 10:11#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Научете езика на тялотоВсички сме чували за езика на тялото, чрез който понякога може да разберем много повече, отколкото от думите на човека, който говори. Дали всичко е истина обаче? Ето кои са петте най-разпространени мита, свързани с езика на тялото, класирани от Ask Men:

    1. Езикът на тялото представлява 93% от комуникацията

    Класическото проучване, направено от доктор Алберт Мехрабиан, често е цитирано погрешно. Всъщност то се основава на: 7% - думите, които използваме, 38% - тон и сила на гласа и 55% - изражения на лицето, жестове, пози и други форми на езика на тялото.

    Доктор Мехрабиан никога не е твърдял, че може да гледате филм на чужд език и да разберете 93% от него благодарение на езика на тялото. Неговото изследване се фокусира върху предаването на емоциите и по-специално харесването и нехаресването. Невербалната част на комуникацията няма да доведе до 93% от цялото послание, но ще разкрие основните емоции, мисли и чувства.

    2. Лъжците избягват да гледат в очите

    Това е най-разпространената заблуда. Всъщност лъжците понякога гледат прекалено дълго в очите, именно, за да докажат, че не лъжат. Има един невербален сигнал, който ще ви помогне да разберете, ако някой се опитва да ви излъже. След като някой е изрекъл лъжа, той инстинктивно поглежда надолу и надалеч, а след това отново във вас, за да провери дали вие сте разбрали истината.

    Още по темата ...
    Метаморфозите на един баща
    Как мъжете могат да изглеждат по-млади

    3. Кръстосаните ръце винаги означават съпротива

    Кръстосването на ръцете след нечие изявление определено може да бъде прието като несъгласие. Но този жест може да означава и много други неща или пък нищо специално – в зависимост от ситуацията. Ако някой човек крачи напред-назад из стаята с кръстосани ръце, това означава, че се опитва да се концентрира. А понякога хората правят този жест, защото просто такава поза им е удобна.

    4. Посоката на очите е свързана с лъжите

    Ново изследване оборва твърдението, че, когато човек гледа надясно това индикира лъжа. Университетът в Единбург направил три различни проучвания, резултатите от които показват, че не съществува връзка между посоката на движение на очите и това дали човекът казва истината или не. Учени от Университета в Бъфало разработили компютърна програма, която отчита правилно в 80% от случаите дали човек лъже или не. Компютърният метод проследява движенията на очите и процента мигания.

    5. Използването езика на тялото за създаване на положително впечатление е неистинско

    Във всяка сфера хората общуват в два канала – вербалния и невербалния. Два отделни разговора се случват по едно и също време. Точно затова е важно как ще се представите и в двата. Една добре написана реч няма да е толкова въздействаща, ако стоите сковани и не помръдвате, нали? В 30-минутна бизнес дискусия двама души могат да си изпратят над 800 различни невербални сигнала.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest