Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Най-ценното нещо в човешкия организъм е мозъкът

Най-ценното нещо в човешкия организъм е мозъкът

  • 07.12.10 11:04#1мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266Най-ценното нещо в човешкия организъм е мозъкътМозъкът
    Най-ценното нещо в човешкия организъм е мозъкът. Човек трябва да владее мозъка си, т.е. да познава законите, които го управляват, за да може разумно да се ползва от неговата енергия. Той е голямо динамо на сили, на електрическа енергия, която изпраща по целия организъм. Ако знае правилно да се ползва от тази енергия, човек би могъл сам да се лекува.

    Днес няма по-велико нещо от устройството на човешкия мозък, както и от устройството на очите. Човешкият мозък има две страни: материална, или физическа, и духовна, или силова. Когато човек напусне Земята, материалният мозък изгнива и се разлага, а духовния, т.е. силовият, в който е записан целият му живот, той взема със себе си. Материалният мозък е организиран според силовия. Докато материалният и силовият мозък са свързани, докато са в хармония, човек учи, възприема знания, помни.

    Мозъкът на човека е съставен от два вида материя: от груба, физическа материя, която се разлага, и от духовна, ефирна, която не се разлага. Върху духовната материя на мозъка се отпечатват всички човешки мисли. Като умре, човек взема със себе си именно тази ефирна, духовна материя на мозъка. Този мозък дава образа, лицето на заминалия.

    Човешкият мозък в своето развитие има цяла история. Неговите прародители са нисшите животни. Веществото, от което се е образувал мозъкът, се е събирало в продължение на милиарди години. Тия елементи, от които е образуван мозъкът, са се събирали не само на Слънцето, но и от цялата Вселена. Понеже човекът е създаден от материята на целия космос, се нарича микрокосмос.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest