Sanovnik.bg»Форум»Археология»Странджа крие тайната на Бастет

Странджа крие тайната на Бастет

  • 03.04.12 09:11#1ИвелинаИвелинаНовакРегистрация: 03.04.12Град: ГабровоОтговори: -Странджа крие тайната на БастетЧуят ли непознат да пита за Мишкова нива, хората в Малко Търново млъкват и многозначително сключват вежди. В очите им се чете зле прикрит страх и явно нежелание да се забъркват с поредния пришълец, дошъл да търси "онова нещо". Под "онова нещо" тук се разбира подножието на връх Градище и всичко свързано с легендата за египетската богиня с глава на котка и тяло на жена – Бастет.

    Историята започва през 1980 г. с откриването на древна карта. Научните сътрудници бързо установили, че документът датира от няколко хилядолетия пр.н.е., и побързали да докладват на Людмила Живкова, която го отнесла на пророчицата Ванга.

    Гадателката видяла извънземна раса, пристигнала преди сто века на Земята. Живкова изпраща спешно експедиция за разкопки в местността. Тя попада на вход, водещ към дълбок тунел, в който открива камъни от черен гранат с гравирани мъжки профили и един сферичен с 12 стени. За последната находка археолозите твърдят, че е информационен носител, подобен на днешните микрочипове. Находките били изпратени незабавно по разпореждане на Живкова в ГДР за лабораторен анализ, но там изчезват безследно.

    Най-голямата мистерия обаче е случилото се в началото на април 1981 г. Още първата нощ лагеруващите в подножието на връх Градище стават свидетели на необяснимо свръхестествено явление. Върху скалата се появяват две фосфоресциращи човешки фигури. Едната на седящ в царствен трон мъж, а другата - втора мъжка фигура зад него. Експедицията приключва веднага след ненадейната кончина на Людмила Живкова.

    Службите за сигурност незабавно прекратяват всички проучвания и дори забраняват достъпа до района. В серията публикации, прокраднали се, преди да се наложи абсолютна цензура по случая, изследователите описват, че върху скалите на връх Градище са открили странни знаци, геометрични символи и йероглифи, идентични с тези върху древния пергамент. Именно по тях те се уверили, че Ванга е открила точното място.

    Тези знаци обаче са били заличени след прекратяването на проекта. Днес върху скалите е останало само полуразрушено от времето изображение на котешка глава. Местни жители твърдят, че щом доближат до мястото, усещат силно негативно енергийно излъчване. Необяснимата енергия е била засечена и със специални уреди от изследователския екип на Живкова в началото на 80-те. Според работилите по проекта лъчението идва от вътрешността на връх Градище.

    Именно с енергийното излъчване те обясняват и доста големия терен със странна симетрична форма, върху който не никне трева. Площта стои оголена, въпреки че почвата е плодородна. Тайната остава затворена в гробницата на Бастет, твърдят изследователите. Те не изключват и версията, че в нея се намира и библейският кивот със скрижалите. Както и вариантът това да са просто изоставени рудни галерии.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.10.12 06:32#2cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: Странджа крие тайната на Бастеткрайно време е според мен истината да излезе наяве.и разбира се най вече разкопките да продължат.защото ако е вярно онова което се говори че на вътрешната страна на саркофага има записана историята на света в миналото и какво предстой да се случи мисля че ние хората трябва да знаем.аз вярвам че точно там е заровена бастет.хора който са посещавали мястото казват че даже са виждали образа и.разбира се тя не се показва на всеки.чакам и вашите мнения по темата.ОтговорОтговор с цитат
  • 09.03.14 10:44#3asasНовакРегистрация: 09.03.14Град: -Отговори: 1от: Странджа крие тайната на БастетПривет и от мен... ами не мисля че трябва да се бъркаме в неща който още не сме достигнали до нивото на интелигентност все пак тръгнем ли да се ровим там и намерим нещо мисля че Америка ще се набърка и без това водят навсякъде воини и искат да се налагат по добре това което е там да остане там да не излиза на бял свят...ОтговорОтговор с цитат
  • 09.09.14 11:09#4GrarlGrarlНовакРегистрация: 08.09.14Град: -Отговори: 4от: Странджа крие тайната на БастетОтносно това за историята на света и за бъдещето има хора, които вече я знаят и мисля, че се досещате за кои "хора" или по точно организация става дума... Те са тези, които не искат да знаем истината и съм сигурен, че са се намесили и при тази находка както и при много др. За които нищо повече не е казано.. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest