Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Какво представлява златото

Какво представлява златото

  • 27.11.10 06:33#1мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266Какво представлява златотоКакво представлява златото и защо се бележи със символа Au?

    Златото е рядък метал с точка на топене 1064 градуса по Целзий и точка на кипене 2808 градуса. Химичният му символ Au е съкращение от латинската дума за злато Aurum, което, буквално преведено, означава светла зора – Glowing Down. Златото има няколко основни качества, които го правят полезно за човечеството през вековете. Сред най-големите му предимства са отличната му проводимост и неспособността му да взаимодейства с вода и кислород.

    Защо златото се измерва в карати и какво е каратът?
    Тази съвременна мярка има корени още в древни времена. Първоначално – единица за маса (тежест), базирана на семена от рожкови, използвани от търговците в Близкия Изток. Каратът все още се използва и в първоначалната си форма за измерване на скъпоценни камъни (1 карат е равен приблизително на 200 мг). В наши дни с него се измерва чистотата на златото, като чистото злато е 24 карата.
    Изчисления от края на 2001 г. сочат, че цялото количество злато, добито в световен мащаб, се равнява на близо 145 000 тона.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest