Sanovnik.bg»Форум»Астрономия»Премериха най-тежката черна дупка

Премериха най-тежката черна дупка

  • 23.09.11 04:58#1Светозар Г.Светозар Г.НовакРегистрация: 14.09.11Град: -Отговори: -Премериха най-тежката черна дупка Свръхмасивната черна дупка е на около 54 милиона светлинни години от Земята

    По размер черните дупки са две основни категории

    Астрономи от университета на Тексас установиха теглото на най-масивната известна черна дупка - огромен "звяр" с маса колкото 6,6 милиарда слънца, съобщи БТА, като се позовава на сайта "Спейс".

    Тази огромна маса е най-голямата, получавана за черна дупка с преки измервания.

    Свръхмасивната черна дупка е на около 54 милиона светлинни години от Земята. Това може да изглежда далече, но всъщност черната дупка в сърцето на елипсовидната галактика М87 е най-близката до нас от този клас. Като се има пред вид размерът й, тя е най-добрият кандидат за бъдещи изследвания, с които да бъде "видяна" за първи път черна дупка.

    По размер черните дупки са две основни категории. Звездните черни дупки са с маса от 10 до 20 пъти колкото Слънцето. Те се образуват от колапса на масивни звезди. Свръхмасивните черни дупки са в центъра на галактикките и масата им е колкото милиони или милиарди слънца. Учените "претеглиха" свръхмасивната черна дупка в центъра на галактиката М87, изследвайки движението на звездите около центъра й.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.11.11 08:32#2мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266от: Премериха най-тежката черна дупка Да, интересна статия. Но сега вече се говори, че в черните дупки са именно извънземните цивилизации. Колко е вярно, не знам, но там е възможно дори да има доста изследвания по този въпрос, но все още се мълчи по този въпрос, незнайно защо.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.06.13 11:04#3РосицаРосицаНовакРегистрация: 27.06.13Град: -Отговори: 14от: Премериха най-тежката черна дупка Черни дупки съществуват, но хората още не са достатъчно духовно зрели, за да ги проучат напълно.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest