Ерос - Богът на Любовта

Ерос - Богът на Любовта

4

Пробождал ли Ви е Купидон със стрелата си и влюбвали ли сте се дълбоко в някого? Купидон играе важна роля в римската, а Ерос е Богът на Любовта в гръцката митология. Той е син на Афродита.

1

Имена от Гръцката Митология

Имена от Гръцката Митология, факти и неразгадани загадки. Онлайн информация и споделени истории за Имена от Гръцката Митология в Съновник.бг. Всичко за Имена от Гръцката Митология на едно място.
Имена от Гръцката Митология - Гръцка Митология: Легендата за Пегас

Гръцка Митология: Легендата за Пегас

02.07.200948040

Пегас е крилатия кон от гръцката митология носещ мълнии на Зевс. Пегас е много почитан сред древните гърци. Те вярват, че богът на морето - Посейдон се влюбил в Медуза, пазителка на храма на Атина.

Имена от Гръцката Митология - Станете кръстник на луна

Станете кръстник на луна

17.02.201311053

Още малко повече от седмица, всеки който иска може да стане кръстник на луна. Две от луните на Плутон, които за сега носят обозначенията Р4 и Р5, ще получат истински имена на 25 февруари тази година.

Имена от Гръцката Митология - Самодиви и духове закрилят някои български имена

Самодиви и духове закрилят някои български имена

24.07.201419399

В старите народни предания се казва, че някои български имена са покровителствани от самодиви и духове, които в славянската митология са наричани домовики или домовници.

Имена от Гръцката Митология - Митология: Горгоните оставали завинаги на 21

Митология: Горгоните оставали завинаги на 21

29.11.200909989

Горгоните са ужасни и противни митични същества в гръцката митология. Горгоните притежавали безсмъртие, само една от тях, Медуза, била смъртна. Качества и способности на горгоните.

Имена от Гръцката Митология - Предания за феникса – птицата на любовта

Предания за феникса – птицата на любовта

19.11.201303324

Легендите за птицата феникс преминават през гръцката, римската, китайската, египетската и славянската митология. Всяка една от легендите гласи, че фениксът е можел да изгори в собствените си пламъци и след това да се прероди от пепелта.

Имена от Гръцката Митология - Афродита се забърквала в любовни многоъгълници

Афродита се забърквала в любовни многоъгълници

27.05.2010911067

Афродита е богинятя на любовта и красотата в гръцката митология. Според легендите тя е била най-красивата богиня на Олимп. И като истинска богиня на любовта се е замесвала в любовни многоъгълници.

Имена от Гръцката Митология - Циклопите - еднооките великани

Циклопите - еднооките великани

14.11.200905759

Циклопите са великани от гръцката митология. Циклопите са се хранели с хора и са били добри ковачи. Находка в пещера в Тексас доказва съществуването на исполините.

Имена от Гръцката Митология - Най-големите митологични злодеи

Най-големите митологични злодеи

16.03.201342955

Ламашту пренася болести и нещастия. Отвлича деца и ги убива, вреди на майките и бременните жени, пие кръвта на мъжете и дъвче плътта им.

Имена от Гръцката Митология - Жителите в Монтанско носят странни имена, за да се спасят от проклятие

Жителите в Монтанско носят странни имена, за да се спасят от проклятие

17.01.201446417

Храбър, Вилсон, Тибър, Либкнехт и Люсилия са само част от необичайните имена, които могат да се чуят в монтанското село Меляне. Хората там носят тези необичайни имена, защото вярват, че те ги пазят от смъртоносно проклятие.

Имена от Гръцката Митология - Извори на българските имена

Извори на българските имена

28.05.2014232853

Българската именна система отразява богатата ни история. Тя е едно отражение на траките, гърците, славяните, прабългарите и римляните. Християнството оказва голямо влияние върху имената.

Имена от Гръцката Митология - Само Херкулес успял да победи деветглавата хидра

Само Херкулес успял да победи деветглавата хидра

21.11.200924486

Лернейската Хидра е гигантска змия от гръцката митология. Хидрата притежава 9 регенериращи се глави. Единствено Херкулес е успял да победи многоглавото чудовище.

Избрано

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Имена от Гръцката Митология - сънища, споделени разкази и теми. Полезни материали за Имена от Гръцката Митология в Sanovnik.bg - портал за сънища и мистерии в България. Имаш критика на тема Имена от Гръцката Митология? Пиши ни от формуляра за контакт. Любопитно за Имена от Гръцката Митология на едно място.