Откриха древна гробница на египетски воин

Откриха древна гробница на египетски воин

Добре запазена погребална камера, съдържаща мумията на древен воин, е открита в некропола в Луксор. До ковчега експертите намират и пет стрели, направени от тръстика, три от тях все още покрити с пера

1

Древен Египет

История, митология и йероглифи на древен Египет. Информация за древен Египет. Древен Египет и египетските фараони. Древен Египет - наследство и култура запазила се до наши дни. Египетски божества и фараони. Възход и падение на египетските династии. Завладяването на Египет от Александър Македонски. Древен Египет и Клеопатра.
Древен Египет - Цар жена управлявала в Ханаан

Цар жена управлявала в Ханаан

06.05.200903691

На плочата, която е малко по-малка от цигарена кутия, е изобразена фигура с разголени гърди, облечена с къса пола, с късо подстригана коса и опънати ръце, в които държи два цвята лотус с дълги дръжки.

Древен Египет - Откриха гроба на Клеопатра и Марк Антоний?

Откриха гроба на Клеопатра и Марк Антоний?

17.04.2009011906

Археолози смятат, че Клеопатра и Марк Антоний са погребани в тунелите под храмов комплекс в древния град Тапозирис Магна на 27 км. от Александрия.

Древен Египет - Нефертити - царица на Египет или какво знаем за нея?

Нефертити - царица на Египет или какво знаем за нея?

17.04.2009016370

Царица Нефертити е не само една от най-разпознаваемите икони на древен Египет, но също така и тема на множество съвременни спорове.

Древен Египет - Красотата на Нефертити преувеличена?

Красотата на Нефертити преувеличена?

01.04.200906030

Придворният скулптор, изваял прочутия бюст на Нефертити, вероятно е загладил бръчките около устата и е изправил кривия й нос, за да я представи по-красива.

Древен Египет - Нефертити - пагубен край или ново начало?

Нефертити - пагубен край или ново начало?

01.03.200906949

Към края на царуването на Ехнатон, Нефертити изчезва от египетските исторически архиви. Години наред, учените са смятали, че тя се е оттеглила от благоприличие към царя фараон, но това действително е

Древен Египет - Археолози откриха мумията на Нефертити

Археолози откриха мумията на Нефертити

19.02.200907256

По съобщение на Discovery, археоложката Джоана Флетчер, разполага с доказателства, че една от мумиите намерени в гробницата на Аменхотеп ІІ принадлежи на Нефертити.