Хелоуин - кошмар за черните котки

Хелоуин - кошмар за черните котки

3

Около празника Хелоуин зачестяват случаите на жестокост към черните котки защтото са считани за главни участници в историите със зли сили и вещици. Жестокост към черните котки заради суеверията с тях.

1

Вещици

Съществуват ли още вещици? Вещиците от древността до днес. Влиянието на вещиците и тяхната орисия. Многобройни случаи за вещици и шамани. Историята на салемските вещици запазила се до наши дни. Вещиците - тяхното преследване и изгаряне на кладата. Избрани материали и статии за вещици.
Вещици - Легенди: Прокълнати девойки се превръщат във вещици

Легенди: Прокълнати девойки се превръщат във вещици

28.10.200906015

Блатните вещици са господарките на мощурищата и тресавищата. Според легендите в блатни вещици се превръщати продълнати в утробите на майките си момичета.

Вещици - Учат на вещерство дечурлигата в Индия

Учат на вещерство дечурлигата в Индия

11.08.200902467

В индийските училища ще бъде въведен предмет, в който ще се учацават магии и магьосничество. Така например от 2003 г. насам в Индия са убити близо 750 души заподозрени за вещици.

Вещици - Жана д’Арк - светица или грешница?

Жана д’Арк - светица или грешница?

11.06.200907312

Каква наистина е Жана д’Арк - светица или просто грешница обявена за вещица? Има много легенди за Жана д’Арк, в които се твърди, че виждала свръхестествени същества. Изгарянето и на кладата.

Вещици - Суеверията по време на Елизабетинската епоха

Суеверията по време на Елизабетинската епоха

04.06.200903599

По време на Елизабетинската епоха, наред с научните открития са процъфтявали и суеверията. Много от суеверията днешни дни идват от там.

Вещици - Гробове на вещици откриха археолози в Созопол

Гробове на вещици откриха археолози в Созопол

08.02.200906020

Археолозите от екипа на Кръстина Панайотова в Созопол са открили 4 гроба, за които се предполага, че принадлежат на антични вещици.

Вещици - Ловът на вещици е бил доходен бизнес за католическата църква

Ловът на вещици е бил доходен бизнес за католическата църква

27.01.200902926

Книгата Чук за вещиците или Malleus maleficarum е била основно ръководство за масови убийства през Средните векове в Западна Европа.