Притчата за крадеца и диаманта

Притчата за крадеца и диаманта

Веднъж крадец и богаташ се сблъскали на улицата, като крадецът решил да проследи заможния мъж. Богаташът си купил скъп диамант, след което тръгнал към влака, с който трябвало да пътува. Крадецът го проследил.

1

Поуки

Поуки - Най-новите текстове и материали. Паранормални явления, загадки и всичко за Поуки. Нашите статии за Поуки от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Поуки.
Поуки - Поучителната притча за красавицата и 10 крави

Поучителната притча за красавицата и 10 крави

24.11.20160927

При корабокрушение двама моряци стигнали до далечен остров, на който били посрещнати от вождът на племето там и неговите две дъщери. Едната от тях била изумителна красавица, а другата – по-грозновата.

Поуки - Трите съвета на мъдрата птица

Трите съвета на мъдрата птица

07.10.201601277

Един мъж успял да улови с голи ръце птица и поискал да я занесе вкъщи, за да я готви и да я изяде с децата си. Но за негова изненада птицата проговорила, докато я дължал в ръцете си.

Поуки - Поучителна притча за тримата старци

Поучителна притча за тримата старци

21.09.20160978

Млада жена се прибира у дома, когато видяла на пейката пред жилището да седят трима възрастни мъже. Тя решила да не ги подминава, а да поговори с тях.

Поуки - Мъдрости от най-големите древногръцки философи

Мъдрости от най-големите древногръцки философи

06.09.201601280

Питагор, Платон, Епикур, Аристотел, Диоген и Плутарх са едни от най-известните и изтъкнати древногръцки философи. Вижте няколко мъдри мисли от тях, които продължават да са актуални и днес.

Поуки - Притча за художника

Притча за художника

02.09.20160774

Живял преди много години в Индия един талантлив художник, който имал много ученици. Когато най-добрият от тях приключил обучението си, учителят му заръчал да изнесе картините си в центъра на града.

Поуки - Приказни мъдрости от творчеството на Ханс Кристиан Андерсен

Приказни мъдрости от творчеството на Ханс Кристиан Андерсен

26.08.20160416

Неговите най-известни творби, сред които Малката русалка, Малката кибритопродавачка, Грозното патенце и Снежната царица, са преведени от повече от 150 езика, а образите от тях продължават да живеят и в съвременните пиеси, постановки и филмови продукции.

Поуки - Приказка за завистта

Приказка за завистта

26.08.201601452

И докато в началото завистта жегваше Петър само от време на време, то в последствие черните мисли се загнездиха за постоянно в съзнанието му.

Поуки - Докосващи цитати от Елиф Шафак

Докосващи цитати от Елиф Шафак

16.08.20160818

Елиф Шафак е автор на осем световни бестселъра и е носител на редица международни литературни награди.

Поуки - Приказка за уроците на бедното детство

Приказка за уроците на бедното детство

05.08.20160498

В своята книга уроците на едно бедно детство писателката Деби Билс споделя какви уроци и какъв опит ѝ е дал нейното детство, в което е деляла всички свои вещи, включително и леглото със своите сестри.

Поуки - Тибетските мъдрости, които ще променят живота ви

Тибетските мъдрости, които ще променят живота ви

22.07.201605244

Тибетските учения са известни със своите безспорни мъдрости. Векове наред те помагат на хората да живеят по-хармонично, като им разкриват ценни истини за живота.