Учени: Динозаврите са били топлокръвни животни!

Учени: Динозаврите са били топлокръвни животни!

Според професор Роджър Сиймур от Университета по естествени науки в Аделаида, Австралия динозаврите да били топлокръвни същества подобно на далечните си родственици птиците и бозайниците.

1

Динозаври

Динозаври - Последните текстове и статии. Мистерии, загадки и всичко касещо Динозаври. Нашите статии за Динозаври от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Динозаври.
Динозаври - Динозаврите са виновни за глобалното затопляне

Динозаврите са виновни за глобалното затопляне

21.05.201322015

Газовете, които древните видове тревопасни динозаври са отделяли са главните заподозрени за глобалното затопляне и парниковия ефект - се твърди в публикувано наскоро изследване на британски учени.

Динозаври - Изчезналите видове животни

Изчезналите видове животни

17.05.201353500

С еволюцията, която Земята претърпява във всеки един момент, милиони видове животни, били те бозайници, влечуги, земноводни, птици, риби и членестоноги, претърпяват своя апогей и после измират.

Динозаври - Какво може да се случи в бъдеще с нашия вид

Какво може да се случи в бъдеще с нашия вид

19.03.201314615

Еволюция претърпяват и самите човешки видове. Сегашните жители не са същите като оригиналните групи, в резултат на променливите генетични мутации.

Динозаври - Откриха скелет на динозавър на Марс

Откриха скелет на динозавър на Марс

25.02.201369460

Това, което разбуни духовете на учените от цял свят е снимка, която Кюриосити е изпратил. На фотографията направена от марсохода ясно се вижда скелет от динозавър.

Динозаври - Какво всъщност е убило динозаврите?

Какво всъщност е убило динозаврите?

18.02.201333841

Нови предположения за астероида, убил динозаврите, излагат тезата, че той е бил последния удар, който ги е довършил. Влечугите вече са страдали от изчерпващите се климатични дадености

Динозаври - Мистерията на рогатия динозавър-плувец

Мистерията на рогатия динозавър-плувец

24.09.20122853

Динозавър от рода на цератопсите - рогатите динозаври, е съществувал, твърдят археолози, които са открили негови кости в Унгария. Този вид динозавър е можел да плува.

Динозаври - Огромни и дребни животни

Огромни и дребни животни

13.08.201201181

Най-големият динозавър, живял на планетата ни, е тежал над сто тона и бил дълъг над тридесет и пет метра. Най-малката птичка е колибрито - гнездото й се побира в черупката на орех.

Динозаври - Защо динозаврите са били огромни

Защо динозаврите са били огромни

16.02.201203517

Според нови факти и открития се оказва, че ефективната работа на дихателната система на тези животни е помогнала да станат по-високи, дълги и силни.

Динозаври - Най-интересните динозаври

Най-интересните динозаври

01.11.201104204

Сред най-интересните динозаври е анкилозавърът, който бил дълъг над десет метра и тежал около четири тона - той нямал естествени врагове, тъй като тежал четири тона и бил брониран.

Динозаври - Костенурките са преживели метеорита, убил динозаврите

Костенурките са преживели метеорита, убил динозаврите

24.08.201103768

Речни костенурки са оцелели след сблъсъка на планетата ни с метеорита, убил динозаврите. Те обаче не могли да оцелеят, защото не можели да крият главите си в корубите.