Какво взаимства биониката от морските обитатели

Какво взаимства биониката от морските обитатели

Малко известно е, че още през 1970 година двама американски студенти - Ховарт Алберти и Ернест Джекет от Мичиганския университет, правят успешен опит в създаването на подводница, имитираща движението на морския скат.

1

Гравитация

Гравитация - Актуални текстове и статии. Паранормални явления, загадки и всичко касещо Гравитация. Нашите статии за Гравитация от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Гравитация.
Гравитация - Какво взаимства биониката от животните

Какво взаимства биониката от животните

10.05.201301243

Биониката е тясно свързана с биологията, физиката, химията, кибернетиката и инженерните науки. И всички раздели на биониката заимстват своите модели от природата и животните

Гравитация - Бионика - от природата към технологиите

Бионика - от природата към технологиите

18.04.201302486

Родоначалник на биониката е Леонардо да Винчи. Неговите чертежи и схеми на летателните апарати са били въз основа на структурата на крило на птица. И ден днешен, в съвремието ни, от рисунки на Леонардо да Винчи многократно се извършват симулации.

Гравитация - Факти за гравитацията

Факти за гравитацията

13.10.201103954

Гравитацията не е равномерна във всички точки на земното кълбо, защото то не е идеална сфера. При липса на гравитация се губи костна маса и много вируси стават по-силни и устойчиви.

Гравитация - Земята дебеле

Земята дебеле

19.08.201103717

Земята променя формата си заради топенето на ледниците в Гренландия и Антарктика. От това голямо количество вода се насочва към екватора и Еверест вече не е най-високото място.

Гравитация - Интересни факти за астероидите

Интересни факти за астероидите

02.04.201103748

Астероидите са небесни тела, състоящи се от скали и метали. Обикновено са концентрирани в регион, познат като астероиден обръч, който се намира между орбитите на Марс и Юпитер.

Гравитация - Митовете, които не знаем

Митовете, които не знаем

05.02.201109419

Мит е правилото, че ако вдигнем паднала на пода храна за не повече от пет секунди, по нея няма да има микроби. Тъмната страна на Луната също е един от най-разпространените митове.

Гравитация - Пръстенът на Сатурн се вълнува

Пръстенът на Сатурн се вълнува

13.02.201002351

Космическият апарат Касини е успял да заснеме вълни, които се движат по спирала върху пръстена на Сатурн. Те са резултат на гравитационното въздействие на спътниците на планетата.