Празнуваме Великден!

Празнуваме Великден!

3

Нощта на Велика Събота срещу Великден е смятана за най-тихата нощ в годината. Тогава християни от цял свят обикалят около храмовете със запалени свещи, за да изминат символичен път до гроба на Исус.

1

Великден

Великден - Новите теми и материали. Мистерии, загадки и всичко касещо Великден. Любопитни статии за Великден от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Великден.
Великден - Как празнуват Великден по света

Как празнуват Великден по света

19.04.201415371

Как празнуват Великден по света. Във Филипините млади мъже разиграват Христовото рязпятие. В Германия крият великденски зайчета в градините.

Великден - Загадките на Великденския остров

Загадките на Великденския остров

09.08.201103590

Гигантските статуи на Великденските острови най-вероятно са изсечени от хора, които са ги пренесли до мястото, където се намират сега. Местното население умряло от болести.

Великден - На Черешова задушница Господ прибира душите

На Черешова задушница Господ прибира душите

11.06.201109909

Днес е Черешова задушица! След Великден входът на Царството небесно, е отворен. На днешния ден Църквата се моли през него да влязат вярващите и праведни починали.

Великден - През Томина неделя не се работи

През Томина неделя не се работи

06.04.2010012354

Първата седмица след Великден, с която завършват Великденските празници, се нарича Томина неделя. Забранено е да се работи. Понеделникът слем Томина неделя е Софинден. Обичаи за Софинден.

Великден - Днес почитаме Велика събота

Днес почитаме Велика събота

03.04.201009086

Последният ден от Страстната седмица, предшестваща Великден, се нарича Велика събота. Това е денят, в който разпънатото тяло на Исус Христос било положено в гроба.