И животните лъжат

И животните лъжат

Не само хората лъжат, правят го животните - например жабите и прилепите-вампири, а също така и бактериите. Измамата е важна за оцеляването на популацията.

1

Бактерии

Бактерии - Актуални заглавия и материали. Мистерии, загадки и всичко свързано с Бактерии. Нашите статии за Бактерии от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Бактерии.
Бактерии - Колко мръсни всъщност са парите?

Колко мръсни всъщност са парите?

14.08.201033292

Не е доказано, че болестите се предават от пипането на банкноти, но в старите банкноти се събират мръсотия и бактерии. Никелът, бронзът и алуминият в някои монети са токсични за бактериите.

Бактерии - Търсят престъпници по бактериални отпечатъци

Търсят престъпници по бактериални отпечатъци

05.08.20100793

Бактериите, които живеят върху кожата на човешките ръце, могат да бъдат използвани като доказателство при разследването на криминални престъпления.

Бактерии - Животът на Земята е дошъл от Марс

Животът на Земята е дошъл от Марс

10.07.201005207

Животът на Земята се е зародил благодарение на живите вируси, които са пренесени чрез метеоритите от Марс, твърди учен. Така на планетата ни са дошли първите марсианци - бактерии и вируси.

Бактерии - Създадоха изкуствена форма на живот

Създадоха изкуствена форма на живот

21.05.201003443

Американският учен Крейг Венър си спечели прозвището Новият Бог , след като той и екипът му успяха да създадат изкуствена форма на живот. Те изградиха генома на бактерия.

Бактерии - Течно стъкло ще спаси хората

Течно стъкло ще спаси хората

15.02.201004506

Течно стъкло, което се разпръсква с помощта на спрей, ще може да предпази хората от различни видове бактерии, а лозята - от убиващите ги гъбични заболявания. То ще се отмива с вода.