Почитаме един от най-големите светци - Илия

Почитаме един от най-големите светци - Илия

Днес е голям празник за вярващите. На 20 юли християнската църква почита един от най-великите измежду старозаветните праведници – св. пророк Илия.

1

Християнски празници

Християнски празници - Най-новите заглавия и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Християнски празници. Любопитни статии за Християнски празници от древността до днес. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Християнски празници.
Християнски празници - На Атанасовден се колят черни кокошки

На Атанасовден се колят черни кокошки

18.01.201101835

На Атанасовден се коли черна кокошка, пече се и се раздава на съседи и приятели. На този празник празнуват ножари, месари, ковачи. Свети Атанасий е епископ в Александрия, преследван и гонен.

Християнски празници - Свети Антоний предпазва от болести

Свети Антоний предпазва от болести

17.01.201106658

На 17 януари почитаме паметта на свети Антоний, който е смятан за велик лечител и предпазва от болести. Той е основател на отшелничеството сред монасите. На Антоновден се пекат питки с мед.

Християнски празници - Днес почитаме паметта на света Татяна

Днес почитаме паметта на света Татяна

12.01.201102025

На 12 януари почитаме света Татяна Римска, която дала живота си за християнската вяра. По тялото й изчезвали следите от изтезания, а когато била хвърлена на лъв, той се галел в нея като малко коте.

Християнски празници - Днес е Успение Богородично

Днес е Успение Богородично

15.08.201002736

Днес, 15 август, е един от най-големите християнски празници - Успение на Пресвета Богородица. Пресветата Дева Мария се почита като покровителка на майчинството, брака и семейното огнище.

Християнски празници - По Коледа небето се отваря, но само за праведните

По Коледа небето се отваря, но само за праведните

25.12.200905343

Бъдни вечер е един от най-големите християнски празници. По Коледа се случват чудеса, защото Рождество Христово неутрализира злите сили на дявола и Сатаната.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни