Изобретенията на древните римляни

Изобретенията на древните римляни

2

Сред изобретенията на древните римляни е бетонът, от който са правени сгради без арматури като Пантеонът. Куполът, балистата и хидроенергията са изобретени от римляните.

1

Римляни

Римляни - Актуални заглавия и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко относно Римляни. Нашите статии за Римляни от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Римляни.
Римляни - Скелет в странна поза крие тайна за убийство

Скелет в странна поза крие тайна за убийство

27.09.200903009

Скелет, погребан в странна поза в Римско селище, накара археолози да предполагат, че са попаднали на мистериозно убийство по време на римляните. Археолозите още умуват за тайната на разкопките.

Римляни - Египетският папирус

Египетският папирус

19.07.200905995

Известните египетски папируси се създавали от растението Cyperus papyrus, което имало няколко предназначения. Папирусът станал доста популярен и той бил използван както от римляните, така и от гърците

Римляни - Древните Олимпийски игри

Древните Олимпийски игри

18.07.200908340

Първите Олимпийски игри се състояли в полетата на Олимпия в древна Гърция. За да няма измами състезателите тичали голи, а на жените било забранено гледат. Римляните пък въвели гладиаторите.

Римляни - Друиди извършвали човешки жертвоприношения

Друиди извършвали човешки жертвоприношения

14.05.200904426

Скорошни находки, че друидите вероятно са извършвали канибализъм и ритуални човешки жертвоприношения – вероятно масови — потвърждават дивостта на друидите.