Животът на древните римляни

Животът на древните римляни

Древните римляни отбелязвали 182 официални празника с театрални представления, по време на които се предлагали екзотични плодове и ястия.

1

Римляни

Римляни - Актуални заглавия и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко относно Римляни. Нашите статии за Римляни от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Римляни.
Римляни - Строителството в древен Рим

Строителството в древен Рим

14.11.201203570

Римляните са въвели грандиозни по онова време инженерни съоръжения – акведукти, мостове, пътища, пристанища, крепости, канали. По значимост най-важен тип строителство е това на храмовете.

Римляни - Изобретенията на древните римляни

Изобретенията на древните римляни

21.09.201103945

Сред изобретенията на древните римляни е бетонът, от който са правени сгради без арматури като Пантеонът. Куполът, балистата и хидроенергията са изобретени от римляните.

Римляни - Скелет в странна поза крие тайна за убийство

Скелет в странна поза крие тайна за убийство

27.09.200903076

Скелет, погребан в странна поза в Римско селище, накара археолози да предполагат, че са попаднали на мистериозно убийство по време на римляните. Археолозите още умуват за тайната на разкопките.

Римляни - Египетският папирус

Египетският папирус

19.07.200906377

Известните египетски папируси се създавали от растението Cyperus papyrus, което имало няколко предназначения. Папирусът станал доста популярен и той бил използван както от римляните, така и от гърците

Римляни - Древните Олимпийски игри

Древните Олимпийски игри

18.07.200909057

Първите Олимпийски игри се състояли в полетата на Олимпия в древна Гърция. За да няма измами състезателите тичали голи, а на жените било забранено гледат. Римляните пък въвели гладиаторите.

Римляни - Друиди извършвали човешки жертвоприношения

Друиди извършвали човешки жертвоприношения

14.05.200904558

Скорошни находки, че друидите вероятно са извършвали канибализъм и ритуални човешки жертвоприношения – вероятно масови — потвърждават дивостта на друидите.