Защо странните сънища ни тресат по пълнолуние

Защо странните сънища ни тресат по пълнолуние

Установено е, че дните от седмицата и сезоните по никакъв начин не влияят на съдържанието на това, което сънуваме. Но в дните и по време на пълнолуние те се променят и стават, меко казано, странни.

1

Кошмари

Кошмари - Новите заглавия и публикации. Необясними явления, загадки и всичко на тема Кошмари. Нашите статии за Кошмари от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Кошмари.
Кошмари - Как да се отървем от кошмарите?

Как да се отървем от кошмарите?

01.11.201501705

Често това са сънища, в които собственият живот или този на близък човек е застрашен. Сънуващият има усещането за безнадеждна ситуация и за невъзможност да се защити.

Кошмари - Стрес и хоръри предизвикват кошмарите

Стрес и хоръри предизвикват кошмарите

24.10.201501901

Кошмарите спохождат всеки от нас. Има редица причини, които предразполагат това явление. Като например стресиращи събития или напрежение по време на работния ден.

Кошмари - Защо ни връхлитат кошмари и какво означават те?

Защо ни връхлитат кошмари и какво означават те?

25.09.201502483

Кошмарите се делят на две категории - посттравматични кошмари и стресиращи сънища, причинени от заобикалящата среда. Последните имат митологичен/фантастичен корен и често могат да бъдет причинени дори и от страшен филм, който сте гледали.

Кошмари - Кошмари ни преследват заради пикантната вечеря

Кошмари ни преследват заради пикантната вечеря

22.09.20150960

Любителите на пикантни храни може да се наложи да преосмислят вкусовите си предпочитания - поне що се отнася да пикантна вечеря. Консумацията на пикантни храни и напитки непосредствено преди сън може да предизвикат кошмари.

Кошмари - Чаят ни спасява от кошмари

Чаят ни спасява от кошмари

05.09.201504584

Редовната консумация на чай намалява с 50 вероятността да се събудим през нощта от кошмари. Жените имат по-често неспокоен сън от мъжете. Тианинът действа успокояващо на мозъка ни.

Кошмари - Учени съставиха медицински съновник

Учени съставиха медицински съновник

02.09.201504866

Според група британски учени от университета Лафбъро сънищата, които сънуваме всяка вечер, сигнализират за наличието на различни болести.

Кошмари - Най-често срещаните кошмари

Най-често срещаните кошмари

30.07.201502412

Всеки от нас е сънувал кошмари. Ново изследване сочи, че всъщност много от тях са сходни при повечето хора. Възможно е те да са просто плод на подсъзнанието и да нямат обяснение, но в много от случаите имат точно определено значение и тълкуване.

Кошмари - Сънищата, които предсказват нещастие

Сънищата, които предсказват нещастие

20.03.2015027223

Вярва се, че много от сънищата ни са пророчески и предсказват бъдещи събития. За някои от виденията се казва, че с точност мога да предупредят за наближаващо нещастие.

Кошмари - Легенда за капана за сънища

Легенда за капана за сънища

11.10.2014017807

Капан за сънища, сънохващач или ловец на сънища е ръчно изработен индиански талисман, състоящ се от върбов обръч, в който е преплетена мрежа от шнурове, наподобяваща паяжина.

Кошмари - Как да се избавим от нощните кошмари?

Как да се избавим от нощните кошмари?

10.06.2014016180

Милиони хора страдат от хронични нощни кошмари и не просто лоши сънища, а ужасяващи и шокиращи сънища. Как да се предпазим от среднощни стряскащи кошмари.