Причините за безсъние и нарушение на съня

Причините за безсъние и нарушение на съня

Изучавайки сънищата, учените са установили интересни, често необясними, а понякога просто интригуващи факти. Младите хора обикновено се оплакват от трудно заспиване, а по-възрастните - от събуждане през нощта.

1

Депресия

Депресия - Актуални теми и материали. Необясними явления, загадки и всичко относно Депресия. Материали за Депресия от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Депресия.
Още за Депресия на посочения линк
Депресия - Как ни влияе Сатурновата дупка преди рожден ден

Как ни влияе Сатурновата дупка преди рожден ден

17.03.2014019942

Специалистите по астрология твърдят, че всеки човек около 40 дни преди и след рождения си ден навлиза в Сатурнова дупка, която сериозно се отразява в много аспекти от всекидневието.

Депресия - Преборете депресията в сивия понеделник с цветни дрехи

Преборете депресията в сивия понеделник с цветни дрехи

20.01.201401043

Третият понеделник на януари се смята за един от най-депресиращите дни от годината, затова психолозите съветват да се носят ярки цветове, за да се преборим по-лесно с лошото настроение.

Депресия - Първият понеделник е най-депресиращият ден на годината

Първият понеделник е най-депресиращият ден на годината

06.01.20140655

Изчисленията на университетския преподавател Клиф Арнол стигат до заключението, че 6 януари е най-депресиращият и мрачен ден за голяма част от хората.

Депресия - Вярата и религията ни пазят от депресия

Вярата и религията ни пазят от депресия

06.01.201402165

Вярата зависи от формата на мозъка, установи скорошно проучване и по скоро дебелината на мозъчната тъкан. Онези хора, които са повече насочени към духовността, имат по-дебела част на мозъчната тъкан, за разлика от останалите хора.

Депресия - Излейте негативните мисли на лист и го хвърлете в боклука

Излейте негативните мисли на лист и го хвърлете в боклука

13.12.201308016

Когато постоянно мислим негативно и привикваме все повече и повече лоши мисли, това увеличава депресията. Учените за пореден път потвърждават колко важни са мислите за физическото и психическото здраве на човека.

Депресия - Методът Седона или пътят към успеха

Методът Седона или пътят към успеха

09.01.2013032739

Методът седона е измислен от физика инжинер Лестър Левинсън, той помага при ниско самочуствие, лоши навици, стрес, пристрастване, страх, развива самоуважение, преодолява депресията.

Депресия - Кошмар заради фалшиви спомени от сексуален тормоз

Кошмар заради фалшиви спомени от сексуален тормоз

02.01.201302353

Въпреки че много хора намират психотерапията за правдоподобен начин за възвръщане на подтиснати спомени от детството, трябва да се замислим, че същата тази терапия за възвръщане на паметта.

Депресия - Да премахнем лошите мисли

Да премахнем лошите мисли

10.12.2012019111

Стресът и депресията са феномените на нашето общество. Лошите мисли, от които се пораждат пък, произлизат от всичките ежедневни и рутинни проблеми.

Депресия - Какво е безсъние?

Какво е безсъние?

20.10.201204371

Безсънието може да бъде класифицирано като преходно, краткосрочно или постоянно. Преходното трае няколко нощи и може да се дължат на стрес, тревоги, заболяване или др.

Депресия - Магически отвари срещу депресия и безпокойство

Магически отвари срещу депресия и безпокойство

01.10.2012015026

За да се отървете от депресията и чувството за безпокойство, ще ви помогне специална магическа отвара. Тя се прави от жълт кантарион и маточина в равни части.