Писма на Хемингуей до първата му любов го разкриват в нова светлина

Писма на Хемингуей до първата му любов го разкриват в нова светлина

В историята Ърнест Хемингуей е познат с непримиримия си характер, който не познавал никакви стандарти на приличието. Но преди да се прочуе, в тинейджърските си години той е бил доста по-прибран и срамежлив младеж.

1

Ърнест Хемингуей

Ърнест Хемингуей - Новите теми и статии. Мистика, загадки и всичко на тема Ърнест Хемингуей. Материали за Ърнест Хемингуей от вековете до наше време. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Ърнест Хемингуей.
Ърнест Хемингуей - Бил ли е Ърнест Хемингуей шпионин за съветските власти?

Бил ли е Ърнест Хемингуей шпионин за съветските власти?

23.04.20170353

Слухът, че писателят Ърнест Хемингуей, като виден противник на фашизма, тайно е работил като шпионин за СССР, не е никак нов, но последната книга, посветена на живота му, разкрива повече подробности.

Ърнест Хемингуей - Проклятието Хемингуей

Проклятието Хемингуей

05.03.201601696

Мнозина биха изваяли образа на Хемингуей като противоречива личност с живот, белязан с много драми, върхове и спадове. Славата и безспорният му талант му носят 4 брака, алкохолизъм

Ърнест Хемингуей - Малко известни факти за Ърнест Хемингуей

Малко известни факти за Ърнест Хемингуей

29.12.201501086

Хемингуей е бил и страстен почитател на котките – отглеждал е интересната порода шестопръсти котки. Първият му мъркащ любимец се казвал Снежна топка. Постепенно писателят увеличавал котките, докато не станали 57

Ърнест Хемингуей - Увеличете творческите си възможности със съветите на Ърнест Хемингуей

Увеличете творческите си възможности със съветите на Ърнест Хемингуей

07.12.20150885

Писателят Ърнест Хемингуей освен с драматичната си съдба е останал в историята и с емблематични творби. Самият Хемингуей е дал няколко съвета, с които е насърчавал креативността си.