Най-злите мъже в историята

Най-злите мъже в историята

Историята познава личности, които поради лични амбиции, невъобразима жестокост и дори психически отклонения са оставили неизлечима следа върху човечеството. Ето и осемте най-опасни и жестоки мъже, от чиито действия милиони хора са загубили живота си.

1

Чингис хан

Чингис хан - Актуални текстове и публикации. Необясними явления, загадки и всичко на тема Чингис хан. Нашите статии за Чингис хан от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Чингис хан.
Чингис хан - Ето как климатичните изменения са променили историята

Ето как климатичните изменения са променили историята

23.08.201702472

Днес все още се спори за това колко е опасно Глобалното затопляне и какво може да ни причини промяната на климата. Всеки защитава своите виждания и най-вече интереси.

Чингис хан - Учени разшифроваха Великата яса - завета на Чингис хан

Учени разшифроваха Великата яса - завета на Чингис хан

19.06.201701697

Почти 1000 години по-късно учените успяха да разшифроват ръкопис, за който се смята, че е част от Великата яса и в който са описани съветите на великия завоевател Чингис хан

Чингис хан - Неподозирани факти за Чингис хан

Неподозирани факти за Чингис хан

18.06.201602788

Монголският водач Чингис хан е един от най-великите владетели на всички времена. Свиреп войн, брилянтен политик и военен гений, той успява да завладее 30 млн. кв. км. Ето няколко интересни факта за великия владетел, които със сигурност не знаете:

Чингис хан - Пет мита за Чингис хан

Пет мита за Чингис хан

15.05.201601738

Безспорно една от най-противоречивите исторически личности е основателят на Монголската империя Чингис хан. Приписват му безброй зверства, унищожаването на цели империи, култури и народи.

Чингис хан - Проклятието на Чингис Хан погубило звезда на руското кино

Проклятието на Чингис Хан погубило звезда на руското кино

07.11.201004264

Нелепата смърт на младия руски актьор Срегей Бордов-младши в Северна Осетия е заради събудено проклятие на Чингис Хан. Баща му Сергей Бодров-старши искал да прави филм за монголския владетел.

Чингис хан - Чингис Хан

Чингис Хан

08.07.200908821

Историята на момчето Темуджин станало най-великия владел за всички времена - Чингис Хан. Завладяването на Персия, Татарите и древен Китай. Чингис Хан завладявал 4 пъти повече от Александър Македонски.