Учени разшифроваха Великата яса - завета на Чингис хан

Учени разшифроваха Великата яса - завета на Чингис хан

0

Почти 1000 години по-късно учените успяха да разшифроват ръкопис, за който се смята, че е част от Великата яса и в който са описани съветите на великия завоевател Чингис хан

1

Чингис хан

Чингис хан - Актуални текстове и публикации. Необясними явления, загадки и всичко на тема Чингис хан. Нашите статии за Чингис хан от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Чингис хан.
Чингис хан - Неподозирани факти за Чингис хан

Неподозирани факти за Чингис хан

18.06.201602474

Монголският водач Чингис хан е един от най-великите владетели на всички времена. Свиреп войн, брилянтен политик и военен гений, той успява да завладее 30 млн. кв. км. Ето няколко интересни факта за великия владетел, които със сигурност не знаете:

Чингис хан - Пет мита за Чингис хан

Пет мита за Чингис хан

15.05.201601412

Безспорно една от най-противоречивите исторически личности е основателят на Монголската империя Чингис хан. Приписват му безброй зверства, унищожаването на цели империи, култури и народи.

Чингис хан - Проклятието на Чингис Хан погубило звезда на руското кино

Проклятието на Чингис Хан погубило звезда на руското кино

07.11.201024121

Нелепата смърт на младия руски актьор Срегей Бордов-младши в Северна Осетия е заради събудено проклятие на Чингис Хан. Баща му Сергей Бодров-старши искал да прави филм за монголския владетел.

Чингис хан - Чингис Хан

Чингис Хан

08.07.200958570

Историята на момчето Темуджин станало най-великия владел за всички времена - Чингис Хан. Завладяването на Персия, Татарите и древен Китай. Чингис Хан завладявал 4 пъти повече от Александър Македонски.

В актуалната страница ще попаднеш на последните теми и статии за Чингис хан. Нашият екип се старае да публикува често различни материали на тема Чингис хан. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Чингис хан. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Чингис хан. Чингис хан, съвети и отзиви.