Почитаме паметта на Свети апостол Матий! Ето кои трябва да почерпят днес

Почитаме паметта на Свети апостол Матий! Ето кои трябва да почерпят днес

0

На днешния ден – 9-ти август Православната църква почита паметта на Свети апостол Матий. Той е роден във Витлеем. След Възнесението на Иисус Христос се превръща в един от най-близките и изтъкнати последователи на Христа.

1

Църковни празници

Църковни празници - Актуални заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко свързано с Църковни празници. Любопитни статии за Църковни празници от древността до наше време. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Църковни празници.
Църковни празници - Отдаваме почит на Света Юлия, загинала мъченически за вярата

Отдаваме почит на Света Юлия, загинала мъченически за вярата

16.07.20170102

На 16 юли Българската православна църква се прекланя пред паметта на Света Юлия и днес всички с името Юлия, Юлиян и Юлияна празнуват имен ден. Юлия е латинско име и означава къдрокоса, жена с буйна къдрава коса.

Църковни празници - Видовден е, настъпва възмездие за грешните

Видовден е, настъпва възмездие за грешните

15.06.201702434

На 15 юни се посреща Видовден и се вярва, че на този ден прегрешилите ги застига възмездие. Според народните вярвания днес се изпълняват ритуали за предпазване от градушка.

Църковни празници - Честваме Светия дух днес

Честваме Светия дух днес

05.06.201701550

Първият ден след Петдесетница според православния календар се чества като ден на Светия дух. На този ден църквата прославя единството на Светата Троица – Отец, Син и Дух.

Църковни празници - Почитаме паметта на свети евангелист Матей

Почитаме паметта на свети евангелист Матей

16.11.201601385

Днес повод да почерпят имат всички, които носят името Матей и неговите производни. Православната църква отбелязва празника на светеца на 16 ноември, а римокатолическата – на 21 септември.

Църковни празници - Днес почитаме Свети Архангел Михаил

Днес почитаме Свети Архангел Михаил

08.11.201604921

Днес Българската православна църква почита паметта на Свети Архангел Михаил, а народът нарича този църковен празник Архангеловден.

Църковни празници - Днес е Секновение – не носете черни дрехи

Днес е Секновение – не носете черни дрехи

29.08.201604650

Според народните вярвания на 29 август се посреща Секновение – периодът, когато денят и нощта стават равни. С отбелязването на този празник се спазват няколко поверия, за да се предпазите от нещастие.

На текущата подстраница ще попаднеш на подбрани теми и публикации за Църковни празници. Нашият екип се старае да добавя постоянно различни материали за Църковни празници. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Църковни празници. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Църковни празници. Църковни празници, снимки и отзиви.