Днес е Секновение – не носете черни дрехи

Днес е Секновение – не носете черни дрехи

Според народните вярвания на 29 август се посреща Секновение – периодът, когато денят и нощта стават равни. С отбелязването на този празник се спазват няколко поверия, за да се предпазите от нещастие.

1

Църковни празници

Църковни празници - Актуални заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко свързано с Църковни празници. Любопитни статии за Църковни празници от древността до наше време. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Църковни празници.
Църковни празници - Почитаме паметта на Свети апостол Матий! Ето кои трябва да почерпят днес

Почитаме паметта на Свети апостол Матий! Ето кои трябва да почерпят днес

09.08.20170268

На днешния ден – 9-ти август Православната църква почита паметта на Свети апостол Матий. Той е роден във Витлеем. След Възнесението на Иисус Христос се превръща в един от най-близките и изтъкнати последователи на Христа.

Църковни празници - Отдаваме почит на Света Юлия, загинала мъченически за вярата

Отдаваме почит на Света Юлия, загинала мъченически за вярата

16.07.20170108

На 16 юли Българската православна църква се прекланя пред паметта на Света Юлия и днес всички с името Юлия, Юлиян и Юлияна празнуват имен ден. Юлия е латинско име и означава къдрокоса, жена с буйна къдрава коса.

Църковни празници - Видовден е, настъпва възмездие за грешните

Видовден е, настъпва възмездие за грешните

15.06.201702454

На 15 юни се посреща Видовден и се вярва, че на този ден прегрешилите ги застига възмездие. Според народните вярвания днес се изпълняват ритуали за предпазване от градушка.

Църковни празници - Честваме Светия дух днес

Честваме Светия дух днес

05.06.201701579

Първият ден след Петдесетница според православния календар се чества като ден на Светия дух. На този ден църквата прославя единството на Светата Троица – Отец, Син и Дух.

Църковни празници - Почитаме паметта на свети евангелист Матей

Почитаме паметта на свети евангелист Матей

16.11.201601397

Днес повод да почерпят имат всички, които носят името Матей и неговите производни. Православната църква отбелязва празника на светеца на 16 ноември, а римокатолическата – на 21 септември.

Църковни празници - Днес почитаме Свети Архангел Михаил

Днес почитаме Свети Архангел Михаил

08.11.201604931

Днес Българската православна църква почита паметта на Свети Архангел Михаил, а народът нарича този църковен празник Архангеловден.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...