Най-мрачните моменти от живота на Винсент ван Гог

Най-мрачните моменти от живота на Винсент ван Гог

0

Каквото и да се каже за таланта на Винсент ван Гог, ще е малко. Но заедно с голямата дарба е получил и много изпитания, които е преживявал трудно заради дълбоката си емоционалност. Единственият човек, който винаги го е разбирал и му помагал, бил малкият

1

Художници

Художници - Последните теми и публикации. Мистерии, загадки и всичко касещо Художници. Любопитни статии за Художници от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Художници.
Художници - Интересни факти за великите художници

Интересни факти за великите художници

20.01.201701661

Всеки човек е творчески настроено същество. Имаме дарбата да променяме света около нас с цел да го направим по-красив, уютен и наш. Има обаче някои хора, чиито творби остават вечни, за поколения и поколения напред.

Художници - Нов шедьовър на да Винчи бе намерен случайно

Нов шедьовър на да Винчи бе намерен случайно

15.12.20160465

Рисунка на гения Леонардо да Винчи на стойност 15 милиона евро е била намерена случайно от френски пенсионер в Париж. Мъжът бил пенсиониран лекар и получил рисунката като наследство от покойния си баща.

Художници - Истината за ухото на Ван Гог излезе наяве! Виновен е брат му

Истината за ухото на Ван Гог излезе наяве! Виновен е брат му

03.11.20160735

Винсент Ван Гог, освен с картините си, е известен с това, че е отрязал едното си ухо. Има много версии за причините и обстоятелствата около случката. Според последната такава, виновник е брат му.

Художници - Притча за художника

Притча за художника

02.09.20160614

Живял преди много години в Индия един талантлив художник, който имал много ученици. Когато най-добрият от тях приключил обучението си, учителят му заръчал да изнесе картините си в центъра на града.

Художници - Тайнствена херцогиня е голяма муза на Франциско Гоя

Тайнствена херцогиня е голяма муза на Франциско Гоя

13.05.20160363

20-годишна херцогиня, известна със своята красота и освободено за времето си поведение, е голяма муза на испанския художник Франциско Гоя и той я рисува дори след смъртта ѝ

Художници - Творческа личност ли сте? Това означава, че сте и психопат!

Творческа личност ли сте? Това означава, че сте и психопат!

02.05.201602659

Всеизвестен факт е, че творческите личности – тези, които се занимават с изкуство, са ексцентрични, дори малко чалнати за обикновените хора. Без значение дали са в сферата на театъра, киното, изобразителното изкуство или фотографията, в тези хора има нещо

Художници - Лудостта и гениалността на 4 всепризнати умове

Лудостта и гениалността на 4 всепризнати умове

25.07.201442409

Много теории твърдят, че гениалността и лудостта вървят ръка за ръка, но това така и не е доказано. Въпреки това съществуват няколко примера, които подкрепят това становище.

Художници - Пещерните рисунки - дело на дрогирани художници?

Пещерните рисунки - дело на дрогирани художници?

18.07.201311977

Изследователи стигнаха до куриозни изводи, след дългогодишно изследване на пещерни рисунки на праисторически хора - твърде вероятно е те да са рисувани от дрогирани първобитни художници.

Художници - Любопитни факти от живота на Пикасо

Любопитни факти от живота на Пикасо

16.12.201213078

Пикасо е обичал жените – дори често му преписват определението плейбой. Имал е наистина много романтични връзки с различна продължителност. Всяка жена в живота му е оставила белег върху неговото творчество.

Художници - Откриха тайната на Рембранд

Откриха тайната на Рембранд

24.08.201029019

Учени разкриха защо хората, които разглеждат картините на майстора на Ренесанса - художника Рембранд, не откъсват поглед от тях. Тайната на картините му е в очите на изобразените хора.

На актуалната подстраница ще се натъкнеш на избрани любопитни теми и публикации относно Художници. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно разнообразни текстове за Художници. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Художници. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Художници. Художници, снимки и класации.