Християните почитат братята Кирил и Методий

Християните почитат братята Кирил и Методий

0

На 11 май православните християни почитат паметта на братята Кирил и Методий. Днес имен ден празнуват всички, които носят имената на светците.

1

Християнство

Християнство - Последните заглавия и статии. Паранормални явления, загадки и всичко относно Християнство. Любопитни статии за Християнство от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Християнство.
Християнство - Почитаме света мъченица Ирина

Почитаме света мъченица Ирина

05.05.201701305

На 5 май православната църква почита света мъченица Ирина и днес имен ден празнуват всички, които носят името Ирина, Ирена, Мирослав, Мирослава и Мира.

Християнство - Православните християни честват Борисовден

Православните християни честват Борисовден

02.05.20170631

На 2 май православната църква отдава почит пред княз Борис-Михаил - българският влдетел, който покръства българите и въвежда християнството в България, отнемайки култа към Тангра.

Християнство - Днес почитаме светците Лука Одрински и Лидия

Днес почитаме светците Лука Одрински и Лидия

23.03.201701096

На 23 март българската православна църква почита паметта на светците Лидия и Лука Одрински. На днешния ден имен ден празнуват хората, които носят имената Лука и Лидия.

Християнство - На Тодоровден християните посрамили византийския император

На Тодоровден християните посрамили византийския император

04.03.201722465

Тодоровден е църковен празник. Той се празнува в събота от първата седмица на Великия пост. На този ден християните почитат паметта на Свети Теодор Тирон.

Християнство - Ето как се е появила всяка една религия по света

Ето как се е появила всяка една религия по света

08.02.20170666

Една и съща история се повтаря при митологията боговете Кришна, бог Дионис, Митра от Персия, Тор, Исус Христос и това не е случайно. Тези събития се свързват с конкретни астрономически явления.

Християнство - Почитаме паметта на Света мъченица Агатия

Почитаме паметта на Света мъченица Агатия

05.02.20170987

На днешния ден православната църква починат паметта на Света мъченица Агатия, чието име на старогръцки означава добра. Днес имен ден празнуват Агатия, Агата, Добрин, Добринка, Добромир, Добромира и Добри.

Християнство - Зимата си отива на Атанасовден

Зимата си отива на Атанасовден

18.01.201701715

На 18 януари християнската православна църква посвещава на свети Атанасий Велики, роден през 295 г. На 23-годишна възраст той е ръкоположен за дякон и участва в Никейския Вселенски събор.

Християнство - На днешния ден почитаме Свети Мина

На днешния ден почитаме Свети Мина

11.11.201609174

На 11 ноември, според православната традиция, се почита паметта на великомъченик Свети Мина, чието име означава месечина, Луна.

Християнство - Християните почитат Тома Неверни днес

Християните почитат Тома Неверни днес

06.10.20160867

На 6 октомври православната църква почита паметта на апостол Тома Неверни. В Новия завет той е единственият от учениците на Исус Христос, който се е усъмнил в неговото възкръсване

Християнство - Преображение Господне е, време за сгодявки

Преображение Господне е, време за сгодявки

06.08.201605883

На днешни ден православната църква чества Преображение Господне - един от дванадесетте е най-светли празници за християните. Днешният ден е препоръчителен за годежи.

В актуалната страница ще намериш най-новите теми и публикации за Християнство. Нашият екип се стреми да публикува често разнообразни текстове на тема Християнство. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Християнство. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Християнство. Християнство, съвети и класации.