Тиранозаврите се оказаха канибали

Тиранозаврите се оказаха канибали

0

Последни археологически находки ясно показаха, че тиранозаврите са били канибали. По намерен череп на млад дасплетозавър личат следи от зъбите на неговия роднина - властелина на мезозоя тиранозавъра.

1

Хищници

Хищници - Най-новите текстове и материали. Мистерии, загадки и всичко свързано с Хищници. Нашите статии за Хищници от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Хищници.
Хищници - Американка отглежда тигри в задния си двор

Американка отглежда тигри в задния си двор

29.05.20140689

Тигърът е най-големият бозайник от семейство Котки. Той е хищник, който в природата най-често се храни с диви свине, елени и антилопи. Посяга и на зайци, лисици, чакали и явозвци.

Хищници - Саблезъбите имали слаби захапки, но мощни вратове

Саблезъбите имали слаби захапки, но мощни вратове

29.07.20130749

Саблезъбите отдавна са привлекли научното внимание заради техниката им на ловуване. Тези праисторически хищници предизвикват в учените въпроса дали котките преследват жертвата си като лъвове, ликвидирайки ги с мощно захапване на гърлото.

Хищници - Нещата, които правят хората специални

Нещата, които правят хората специални

01.07.201313325

Знаете ли кой е върховния хищник, който е отговорен за убиването на над 100 милиона акули, само в рамките на една календарна година. Не? Това са хората.

Хищници - Най-интересните динозаври

Най-интересните динозаври

01.11.201124033

Сред най-интересните динозаври е анкилозавърът, който бил дълъг над десет метра и тежал около четири тона - той нямал естествени врагове, тъй като тежал четири тона и бил брониран.

Хищници - Най-странните обитатели на океаните

Най-странните обитатели на океаните

24.09.201103368

Сред най-странните жители на океаните е хищната риба хаулиод, която привлича жертвите си със светеща топка на опашката. Тя има огромни зъби, които стърчат във всички посоки от устата й.

Хищници - Лъвовете нападат хора по пълнолуние

Лъвовете нападат хора по пълнолуние

27.07.201122130

Лъвовете атакуват хора в нощите след пълнолунието. Най-многобройни са атаките в сезона на дъждовете, когато има облаци на нощното небе.

Хищници - Разкриха кой е хищникът на хищниците

Разкриха кой е хищникът на хищниците

18.07.201113069

Череп, принадлежал на едно от най-големите морски чудовища за всички времена, е изложен британски музей. Звярът плиозавър е бил най-страшният хищник, съществувал някога на Земята.

Хищници - Хищните птици еволюирали от кокошка

Хищните птици еволюирали от кокошка

16.06.201131812

Най-бързият хищник в света на птиците е обикновеният сокол - при атака той достига до скорост от триста километра в час. Египетският лешояд хвърля камъни, за да чупи щраусови яйца.

Хищници - Акулите не различават цветовете

Акулите не различават цветовете

27.01.201101102

Акулите различават нюансите на зеленото, но не и другите цветове. Това се дължи на устройството на очите им. Такова зрение рядко е срещано на сушата, но в океана е нещо обичайно.

Хищници - Праисторическите хора били канибали

Праисторическите хора били канибали

21.01.201154805

Праисторическите хора са проявявали канибализъм и са изяждали мъртъвците си. Така не трябвало да ходят на лов и не привличали хищници с тялото на мъртвеца.

На тази подстраница ще се натъкнеш на избрани заглавия и публикации за Хищници. Нашият екип се стреми да публикува често любопитни текстове на тема Хищници. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Хищници. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Хищници. Хищници, съвети и потребителски оценки.