Защо хората нямат опашки?

Защо хората нямат опашки?

0

Защо хората нямат опашки? Нова светлина върху този въпрос и човешката еволюция като цяло дават откритите наскоро фосилизирани останки на риба, плавала преди 350 милиона години в праисторическите морета.

1

Фосили

Фосили - Най-новите теми и материали. Паранормални явления, загадки и всичко относно Фосили. Нашите статии за Фосили от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Фосили.
Фосили - Откриха най-стария фосил на Земята

Откриха най-стария фосил на Земята

12.09.20160206

Никой не знае кога точно се е зародил животът на Земята. Досега се смяташе, че това събитие се е случило преди около 2 милиарда години. Наскоро открити конични структури в парче скала в северните части на остров Гренландия показват, че. . .

Фосили - Шестметрови чайки владеели небесата на Антарктида в миналото

Шестметрови чайки владеели небесата на Антарктида в миналото

27.05.20160276

Екип от аржентински учени откриха в началото на годината фосилизирани останки от гигантски праисторически птици, които имат най-големия размах на крилата, регистриран някога.

Фосили - Еднорозите са съществували! Живяли са на Земята редом с нас

Еднорозите са съществували! Живяли са на Земята редом с нас

11.05.20160457

Изследване на фосилите Elasmotherium sibiricum доказа, че еднорозите не са митични същества, а реално са съществували преди 29 000 години. Те не обаче не са изглеждали толкова миловидно

Фосили - Разкриха точната диета на неандерталците!

Разкриха точната диета на неандерталците!

11.04.20160983

Фосилите, които са помогнали на учените да стигнат до тези ценни изводи, най-вероятно са отпреди четиридесет хиляди години.

Фосили - Отровно цвете стои затворено 30 милиона години в кехлибар

Отровно цвете стои затворено 30 милиона години в кехлибар

24.02.20160751

Наскоро учени се натъкнаха на изключителна находка - изящно цвете, затворено завинаги в кехлибар. Находката е направена в Доминиканската република от екип от биолози.

Фосили - Откриха амфибия вампир, живяла преди 280 милиона години

Откриха амфибия вампир, живяла преди 280 милиона години

30.12.20150745

Със своите изпъкнали очи и способността си да възстановяват опашките си, днешните саламандри са едни от най-необичайни същества, бродещи по Земята. Колкото и необичайни да са обаче, техните прародители били в пъти по-странни

Фосили - Гигантски гущери заплашвали кроманьонците в Австралия

Гигантски гущери заплашвали кроманьонците в Австралия

05.10.20150435

Първите хора, стъпили в Австралия пред повече от 50 века, е трябвало да извоюват мястото си на континента от гигантски земни влечуги, властвали до тогава там. Това не е сценарий за научнофантастичен филм, а резултат от археологическо проучване

Фосили - Откриха семенна течност на 50 милиона години

Откриха семенна течност на 50 милиона години

21.07.201501169

Учени откриха семенна течност на приблизително 50 милиона години. Според авторите на откритието това е най-древната животинска сперма в света.

Фосили - Уникалните фосили в Меселската кариера

Уникалните фосили в Меселската кариера

13.03.20151487

Меселската кариера e най-голямото средоточие на фосили в света. Изоставеният в началото на 70-те обект е мястото, което дава на науката най-пълно разбиране за живота през еоцена, преди 57 милиона години.

Фосили - Учени откриха фосил на дракон

Учени откриха фосил на дракон

11.03.201511743

Канадски учени отриха в Китай останки от непознат вид динозавър, чийто врат е два пъти по-дълъг от тялото му. Те са нарекли новия вид Цинцзянлун, което означава Дракона от Цинцзян

На текущата страница ще откриеш най-новите заглавия и публикации за Фосили. Нашият екип се стреми да публикува често любопитни текстове на тема Фосили. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Фосили. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Фосили. Фосили, съвети и потребителски оценки.