Чудовищни гущери владеели небесата на Румъния преди 70 милиона години

Чудовищни гущери владеели небесата на Румъния преди 70 милиона години

0

Наскоро палентолози откриха фосили на чудовищен летящ динозавър, който имал толкова голяма захапка, че вероятно е можел да поглъща плячката си цяла. Макар и официалното име, което съществото получи, да е Hatzegopteryx, то стана бързо известно като. . .

1

Фосили

Фосили - Най-новите теми и материали. Паранормални явления, загадки и всичко относно Фосили. Нашите статии за Фосили от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Фосили.
Фосили - Непозната форма на живот е обитавала Земята

Непозната форма на живот е обитавала Земята

29.01.20170321

В търсенето на нов живот учените никога не се ограничават само в това да търсят какво има на дадена планета в момента. Винаги се търси възможност по някое време в историята да е съществувала определена комплексна форма на живот.

Фосили - Защо хората нямат опашки?

Защо хората нямат опашки?

10.12.20160246

Защо хората нямат опашки? Нова светлина върху този въпрос и човешката еволюция като цяло дават откритите наскоро фосилизирани останки на риба, плавала преди 350 милиона години в праисторическите морета.

Фосили - Откриха най-стария фосил на Земята

Откриха най-стария фосил на Земята

12.09.20160252

Никой не знае кога точно се е зародил животът на Земята. Досега се смяташе, че това събитие се е случило преди около 2 милиарда години. Наскоро открити конични структури в парче скала в северните части на остров Гренландия показват, че. . .

Фосили - Шестметрови чайки владеели небесата на Антарктида в миналото

Шестметрови чайки владеели небесата на Антарктида в миналото

27.05.20160289

Екип от аржентински учени откриха в началото на годината фосилизирани останки от гигантски праисторически птици, които имат най-големия размах на крилата, регистриран някога.

Фосили - Еднорозите са съществували! Живяли са на Земята редом с нас

Еднорозите са съществували! Живяли са на Земята редом с нас

11.05.20160482

Изследване на фосилите Elasmotherium sibiricum доказа, че еднорозите не са митични същества, а реално са съществували преди 29 000 години. Те не обаче не са изглеждали толкова миловидно

Фосили - Разкриха точната диета на неандерталците!

Разкриха точната диета на неандерталците!

11.04.201601014

Фосилите, които са помогнали на учените да стигнат до тези ценни изводи, най-вероятно са отпреди четиридесет хиляди години.

Фосили - Отровно цвете стои затворено 30 милиона години в кехлибар

Отровно цвете стои затворено 30 милиона години в кехлибар

24.02.20160766

Наскоро учени се натъкнаха на изключителна находка - изящно цвете, затворено завинаги в кехлибар. Находката е направена в Доминиканската република от екип от биолози.

Фосили - Откриха амфибия вампир, живяла преди 280 милиона години

Откриха амфибия вампир, живяла преди 280 милиона години

30.12.20150791

Със своите изпъкнали очи и способността си да възстановяват опашките си, днешните саламандри са едни от най-необичайни същества, бродещи по Земята. Колкото и необичайни да са обаче, техните прародители били в пъти по-странни

Фосили - Гигантски гущери заплашвали кроманьонците в Австралия

Гигантски гущери заплашвали кроманьонците в Австралия

05.10.20150456

Първите хора, стъпили в Австралия пред повече от 50 века, е трябвало да извоюват мястото си на континента от гигантски земни влечуги, властвали до тогава там. Това не е сценарий за научнофантастичен филм, а резултат от археологическо проучване

Фосили - Откриха семенна течност на 50 милиона години

Откриха семенна течност на 50 милиона години

21.07.201501192

Учени откриха семенна течност на приблизително 50 милиона години. Според авторите на откритието това е най-древната животинска сперма в света.

На текущата страница ще откриеш най-новите заглавия и публикации за Фосили. Нашият екип се стреми да публикува често любопитни текстове на тема Фосили. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Фосили. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Фосили. Фосили, съвети и потребителски оценки.