Откриха костите на последния динозавър, живял в Африка

Откриха костите на последния динозавър, живял в Африка

0

Един от последните динозаври, живели в Африка, преди изчезването на големите гущери преди 65 милиона години, бе открит във фосфатна мина, намираща се в Северно Мароко. Учените, направили откритието, смятат, че са ударили джакпота, защото фосилите са на др

1

Фосили

Фосили - Най-новите теми и материали. Паранормални явления, загадки и всичко относно Фосили. Нашите статии за Фосили от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Фосили.
Фосили - Откриха древни фосили, които ще пренапишат човешката история

Откриха древни фосили, които ще пренапишат човешката история

05.05.20170280

Останки от огромния прародител на съвременния слон, открити на строителен обект в Сан Диего, могат напълно да променят човешката история, съобщава британският таблоид Индипендънт.

Фосили - Чудовищни гущери владеели небесата на Румъния преди 70 милиона години

Чудовищни гущери владеели небесата на Румъния преди 70 милиона години

06.02.20170190

Наскоро палентолози откриха фосили на чудовищен летящ динозавър, който имал толкова голяма захапка, че вероятно е можел да поглъща плячката си цяла. Макар и официалното име, което съществото получи, да е Hatzegopteryx, то стана бързо известно като. . .

Фосили - Непозната форма на живот е обитавала Земята

Непозната форма на живот е обитавала Земята

29.01.20170427

В търсенето на нов живот учените никога не се ограничават само в това да търсят какво има на дадена планета в момента. Винаги се търси възможност по някое време в историята да е съществувала определена комплексна форма на живот.

Фосили - Защо хората нямат опашки?

Защо хората нямат опашки?

10.12.20160296

Защо хората нямат опашки? Нова светлина върху този въпрос и човешката еволюция като цяло дават откритите наскоро фосилизирани останки на риба, плавала преди 350 милиона години в праисторическите морета.

Фосили - Откриха най-стария фосил на Земята

Откриха най-стария фосил на Земята

12.09.20160321

Никой не знае кога точно се е зародил животът на Земята. Досега се смяташе, че това събитие се е случило преди около 2 милиарда години. Наскоро открити конични структури в парче скала в северните части на остров Гренландия показват, че. . .

Фосили - Шестметрови чайки владеели небесата на Антарктида в миналото

Шестметрови чайки владеели небесата на Антарктида в миналото

27.05.20160324

Екип от аржентински учени откриха в началото на годината фосилизирани останки от гигантски праисторически птици, които имат най-големия размах на крилата, регистриран някога.

Фосили - Еднорозите са съществували! Живяли са на Земята редом с нас

Еднорозите са съществували! Живяли са на Земята редом с нас

11.05.20160560

Изследване на фосилите Elasmotherium sibiricum доказа, че еднорозите не са митични същества, а реално са съществували преди 29 000 години. Те не обаче не са изглеждали толкова миловидно

Фосили - Разкриха точната диета на неандерталците!

Разкриха точната диета на неандерталците!

11.04.201601054

Фосилите, които са помогнали на учените да стигнат до тези ценни изводи, най-вероятно са отпреди четиридесет хиляди години.

Фосили - Отровно цвете стои затворено 30 милиона години в кехлибар

Отровно цвете стои затворено 30 милиона години в кехлибар

24.02.20160793

Наскоро учени се натъкнаха на изключителна находка - изящно цвете, затворено завинаги в кехлибар. Находката е направена в Доминиканската република от екип от биолози.

Фосили - Откриха амфибия вампир, живяла преди 280 милиона години

Откриха амфибия вампир, живяла преди 280 милиона години

30.12.20150857

Със своите изпъкнали очи и способността си да възстановяват опашките си, днешните саламандри са едни от най-необичайни същества, бродещи по Земята. Колкото и необичайни да са обаче, техните прародители били в пъти по-странни

На текущата страница ще откриеш най-новите заглавия и публикации за Фосили. Нашият екип се стреми да публикува често любопитни текстове на тема Фосили. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Фосили. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Фосили. Фосили, съвети и потребителски оценки.