Факти за Космоса, които едновременно ще ви ужасят и впечатлят

Факти за Космоса, които едновременно ще ви ужасят и впечатлят

Има много неща, които не знаем за вселената, в която живеем. А от това, което знаем, можем да заключим, че тя се опитва да ни убие.

1

Тъмна Материя

Тъмна Материя - Най-новите заглавия и материали. Паранормални явления, загадки и всичко относно Тъмна Материя. Любопитни статии за Тъмна Материя от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Тъмна Материя.
Тъмна Материя - Доказано: Тъмна енергия няма, Вселената не се разширява скоростно!

Доказано: Тъмна енергия няма, Вселената не се разширява скоростно!

31.10.20160425

Една от най-старите теории, свързани с Вселената, бе разбита. Оказва се, че тя не се разширява с ускоряващо темпо. Освен това доказателства за предполагаемото наличие на тъмна енергия просто липсват.

Тъмна Материя - Откриха цяла призрачна галактика, създадена от тъмна материя

Откриха цяла призрачна галактика, създадена от тъмна материя

27.08.20160509

Учените са открили призрачна галактика. Тя е наречена Драгонфлай 44, има приблизително същата маса като нашата галактика, но е съставена почти изцяло от тъмна материя

Тъмна Материя - Китай ще изследва тъмната материя

Китай ще изследва тъмната материя

03.12.20150434

Китай е една от трите страни, които са извеждали хора в Космоса. Тя е една от основните световни сили, които не пестят ресурси за изследване на необятната Вселена. Опитите на китайските космолози не стихват.

Тъмна Материя - Динозаврите са изтребени от мистериозна тъмна материя

Динозаврите са изтребени от мистериозна тъмна материя

11.08.201501335

Преди 66 милиона години три четвърти от всички биологични видове на планетата биват безвъзвратно заличени. Това става, след като огромен космически обект се удря право в Земята.

Тъмна Материя - Откриха най-далечната галактика

Откриха най-далечната галактика

17.05.20150582

Американските астрономи от Йейлския университет и Калифорнийския университет в Санта Круз смятат, че са открили най-отдалечената от Земята галактика.

Тъмна Материя - Учени измериха теглото на Млечния път

Учени измериха теглото на Млечния път

04.08.20140912

Британски учени успяха да измерят теглото на Млечния път. Оказа се, че масата на нашата галактика се равнява половината от масата на Адромеда – галактиката, която е съседна на Млечния път.

Тъмна Материя - Откриха следа от тъмна материя във Вселената

Откриха следа от тъмна материя във Вселената

29.06.201401353

Астрономи от Европейската космическа агенция съобщават, че са открили следа, която свидетелстват за съществуването на тъмна материя във Вселената.

Тъмна Материя - Европейски сателит търси тъмна материя в Космоса

Европейски сателит търси тъмна материя в Космоса

20.12.20130717

Европа изстреля сателита Gaia, който има за задача да начертае точна карта на позицията и разстоянията между звездите, които са повече от един милиард, и така да създаде първата реалистична картина на нашата Галактика.

Тъмна Материя - Колко е тъмната материя в Слънчевата система?

Колко е тъмната материя в Слънчевата система?

01.08.201301659

В Слънчевата система може да има по-малко тъмна материя, отколкото астрономите са смятали досега. Според последни проучвания на руски специалисти тъмната материя може да е над 330 квадрилиона тона.

Тъмна Материя - Вселената я очаква нов Голям взрив

Вселената я очаква нов Голям взрив

31.07.201107641

Вселената се състои от неизучено вещество - тъмна енергия и тъмна материя. Според специалистите се очаква нов Голям взрив, който ще създаде живот, но ще унищожи част от съществуващия.