Това чувство е най-силният сигнал на интуицията

Това чувство е най-силният сигнал на интуицията

Информацията, която идва по интуитивен път има огромна значимост, тъй като ни показва факти, които, заети с обичайното си ежедневие, не забелязваме, казва психологът Гавин Де Бекър.

1

Тревога

Тревога - Най-новите теми и материали. Мистика, загадки и всичко за Тревога. Любопитни статии за Тревога от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Тревога.
Тревога - Обществените нагласи, които пречат на щастието

Обществените нагласи, които пречат на щастието

28.06.201401739

Американският психолог Албърт Елиас твърди в своите научни трудове, че в обществото съществуват 6 колективни нагласи, които пречат на щастието на всеки, които се опитва да се съобрази с тях.

Тревога - В мозъка има код на стреса

В мозъка има код на стреса

18.11.201103915

Когато човек е в стрес, мозъкът му изработва белтък, който намалява тревогата от бъдещи стресови събития. Белтъкът Липокалин-2 се изработва, за да се справим с трудни ситуации.

Тревога - Безсънието изтрива лошите спомени

Безсънието изтрива лошите спомени

18.12.201002656

Ако след неприятен инцидент човек не си легне, споменът за страха ще е избледнял на сутринта. Това ще бъде използвано за нови методи за борба със състоянията на страх и тревога.

Тревога - Щастливите хора се обличат в жълто

Щастливите хора се обличат в жълто

25.08.201003829

Хората, които са в състояние на тревога или депресия, предпочитат сивите нюанси, а щастливите избират жълтия цвят. Това според психолозите може да се окаже полезно при диагностика на деца.

Тревога - Несбъднатите желания замразяват емоцията в мозъка

Несбъднатите желания замразяват емоцията в мозъка

09.02.201005183

Когато някое наше желание не се сбъдне, организмът изработва различни хормони, което води до стрес. Той се проявява в сърцебиене, главоболие, чувство на тревога, гняв и страх.